Skolrestaurangen på Bromangymnasiet

Elever står och lägger på mat från kantiner på sina tallrikar i matsalen.

På Bromangymnasiets skolrestaurang kan du varje dag välja mellan 3 rätter; dagens lunch, vegetariskt och salladsbuffé. Du kan även äta frukost på skolan.

Öppettider

  • Frukost serveras mellan kl 7.45 och 9.30. Betalning sker med swish
  • Lunch serveras mellan kl 10.30 och 13.00
  • Klimatlåda säljs till både personal och elever mellan kl 13.00 och13.30

Kontakta köket via e-post:

kost.broman@hudiksvall.se

Hur tillagas maten?

Här arbetar 3 kockar och 4 måltidspersonal. Maten lagas på plats och stor vikt läggs på att laga maten från grunden.

Hur är det med klimatsmart mat?

Ekologiska- och närproducerade råvaror används så mycket som möjligt. All fisk som köps in kommer från hållbart fiske och köttet kommer från djur som har växt upp under goda förhållanden. Vi arbetar aktivt för att få in flera lokala livsmedelsproducenter.

Hur gör jag om jag vill påverka skolmaten och miljön i skolrestaurangen?

Din åsikt tycker vi är viktig och vi har en dialog med elever. Du är alltid välkommen att delta på skolans matråd eller besöka oss.

Hur beställer jag specialkost?

Specialkost och anpassad måltid erbjuds utifrån medicinska skäl.

Läs mer och beställ specialkost och anpassad måltid på hudiksvall.se

För dig som ska beställa utbyteslunch eller fika via skolrestaurangen, använd nedanstående e-tjänst:

Här beställer du mat till skolklassens utflykt (e-tjänst) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolmjölksstöd

EU ger stöd till förskolor, skolor och gymnasium som serverar barn och elever mjölk. Stöd lämnas för konsumtionsmjölk och laktosfri konsumtionsmjölk. Syftet med detta EU-stöd är att ge fler barn och elever möjlighet att dricka mjölk i skolan. I Hudiksvalls kommun ansöker vi om skolmjölksstöd.

För att få del av skolmjölksstödet genomförs kompletterande utbildningsåtgärder som syftar till att lära barn och elever mer om jordbruk, miljö och om hållbar och bra mat i allmänhet.

En del av de åtgärder vi jobbar med är:

  • Mätning av matsvinn och åtgärder för att minska matsvinn
  • Bordsryttare och/eller affischer i skolrestaurangen med olika teman ex. om matsvinn, mjölken om dess näringsinnehåll, tallriksmodellen
  • Dialog med barn och elever på matråd.
Bild på Eu-loggan tillsammans med text "Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket"