Digitalt öppet hus på Bromangymnasiet

Första dagen på en ny terminen. Många elever springer på plattläggningen in genom Bromangymnasiets entré samtidigt.

Välkommen till Bromangymnasiets digitala öppna hus! Här har vi samlat nyttig information om skolan, så att du ska lära känna oss och få en känsla av hur det är att vara elev hos oss. Via filmerna kan du följa med på en rundtur på skolan och se våra elever berätta om sina utbildningar.

Det finns många skäl att välja oss!

Vi listar några av dem.

Sex skäl att börja hos oss

Alla är välkomna! Vi erbjuder hela 14 nationella gymnasieprogram – nio yrkesprogram och fem högskoleförberedande program. Chansen att du hittar något som passar just dig är stor.

Du kan satsa på din idrott! Brinner du för fotboll, friidrott, handboll, innebandy, konståkning eller någon annan idrott så kan du samtidigt som du läser ett gymnasieprogram välja att kombinera studierna med en idrottsutbildning.

Vi ger dig goda kunskaper! Vår vision är att vi ska vara en mötesplats där du får goda kunskaper och en stark tro på framtiden, genom aktivt lärande.

Vi erbjuder samarbete med näringslivet i Hudiksvall! Under din studietid får du möjlighet att samarbeta med lokala och internationella företag. Företagen erbjuder dessutom praktik- och lärlingsplatser inom vissa program, även sommarjobb.

Vi ger förståelse för andra kulturer! Du kan delta i internationella projekt och utbyten. Du kan göra utlandspraktik, språk- och studieresor. Vi har samarbeten med bland andra England, Skottland, Irland, Frankrike, Spanien, Italien, Polen och Tyskland.

Hos oss kan du vara delaktig! Du har möjlighet att påverka skolans arbetssätt och undervisning. Som elevrepresentant kan du delta i arbetsmiljögruppen, elevråd, matråd, programråd, programforum, friskvårdsgruppen och studentkommittén.

Vanliga frågor och svar om Bromangymnasiet

På Bromangymnasiet finns något för alla. Vi erbjuder 14 nationella gymnasieprogram varav nio är yrkesprogram och fem är högskoleförberedande. Något vi är mycket stolta över är att vi erbjuder introduktionsprogram och nationella idrottsutbildningar, så att du kan kombinera din gymnasieutbildning med en satsning på en idrottskarriär.

Program på Bromangymnasiet

Du gör din ansökan till oss via Dalarnas Kommunförbunds webbplats. Information om hur gymnasievalet går till, hur du söker, vilken behörighet som krävs och tidsplan hittar du på deras webbplats. Om du är inskriven på ett introduktionsprogram har du även möjlighet att göra din ansökan via webben.

På Dalarnas kommunförbunds webbplats kan du läsa mer om hur du ansöker till gymnasiet:

Anvisningar för gymnasieansökan (dalarnaskommunforbund.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För ansökan till anpassad gymnasieskola fyll i nedanstående blankett:

Häng med på en rundtur med Thula och Zimone

Den stora rundvandringen

Prova på att vara elev för en dag

Du kan besöka oss och prova på att vara elev för en dag. Välj det program du är intresserad av och häng med oss en dag på våra lektioner, lite caféteriahäng och lunch i skolans matsal - vi bjuder! Läs mer här:

Prova på att vara elev för en dag

Du kan också kontakta oss

Om du har frågor som rör din gymnasieutbildning eller din framtida studie- och yrkesdröm kan du kontakta studie- och yrkesvägledarna.

Läs mer om våra Studie- och yrkesvägledare

Se våra elever berätta om sina program

Drömmer du om en elitkarriär?
Gör som Mattias – gå vår nationella idrottsutbildning (NIU)

Embla och Rasmus berättar om Restaurang- och livsmedels-programmet

Thula, Martin, Gustaf, Jem och Zimone berättar om Industritekniska programmet (HIT)

Martin, Tia och Iris berättar om Naturvetenskapsprogrammet

Frida, Bartosz och Louise berättar om Samhällsvetenskapligaprogrammet

Mindra, Mira och William berättar om Estetiska programmet

Axelia berättar om Teknik-programmet

Alma berättar om Hotell- och turismprogrammet

Freja och Denise berättar om Fordons- och transportprogrammet

Matilda och Gry berättar om VVS- och Fastighetsprogrammet samt El- och energiprogrammet

Cornelia, Alva och Nathalie berättar om Bygg- och anläggnings-programmet