Arbetsplatsförlagt lärande (APL) utomlands

Bromangymnasiet har fått 9 miljoner SEK i EU-medel inom programmet Erasmus+. Bidraget gör det möjligt för över två hundra elever att göra APL utomlands under olika långa perioder. Pengarna vi får från projektet täcker allt från resa, mat, till boende och förberedelser innan avresan. Bromangymnasiet har beviljats medel för utlandspraktik i flera omgångar men aldrig tidigare med en så stor summa som för denna som omfattar åren 2018-2020.

Bromangymnasiet har sänt elever på utlandspraktik sedan 1998. Handels- och administrationsprogrammet var först ut. Numera har alla yrkeselever på skolan möjlighet att söka utlandspraktik på till exempel skolor, idrottsanläggningar, restauranger, hotell, forskningscentrum, industrier, butiker och äldreboende runt om i Europa. Under de senaste två åren har mer än 200 elever fått denna möjligheten.

Arbetsförlagd utbildning utomlands ger dig som elev, utöver en yrkesmässig utveckling, möjlighet att växa genom möten med nya människor i nya situationer där du övar dig på språk och kommunikation i en annan kultur.  En väl genomförd APL utomlands är en merit som visar att du kan, vill och vågar.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig
Skriv ut

Kontakt

  • Internationella relationer

    Samordnare för internationella relationer Bromangymnasiet / Mea Larencranz, MLz

    mea.l@utb.hudiksvall.se

    Mobil: 070-310 64 88


Bromangymnasiet ska vara en mötesplats för elever där de genom ett aktivt lärande erövrar goda kunskaper och därmed en stark tro på framtiden