Elevhälsa

Elevhälsans arbete är inriktat på att stödja och hjälpa dig som elev så att åren i förskola och skola ska bli så bra som möjligt. På alla skolor finns tillgång till en elevhälsa. Där finns exempelvis skolsköterskor, skolläkare, skolkurator, skolpsykolog, specialpedagog och arbetsterapeut.

Här får du exempelvis stöd när du behöver någon att prata med:

 • Om du mår dåligt?
 • Om pluggandet känns tungt?
 • Om du har problem med relationer?

På alla skolor finns tillgång till en elevhälsa. Där finns exempelvis skolsköterskor, skolläkare, skolkurator, skolpsykolog, specialpedagog och arbetsterapeut.

Tillsammans med lärarna och annan personal på din skola arbetar elevhälsan för att skapa miljöer som gör det lättare för dig som elev att lära dig, utvecklas och må bra. Elevhälsan arbetar framförallt förebyggande och med din och dina skolkamraters hälsa.

Vi finns för dig som går i förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola.

Skolsköterska och skolläkare

Skolsköterskan ser till barn och elevers hälsa genom hälsobesök, vaccinationer och öppen mottagning där det finns möjlighet till samtal och enklare sjukvård. Om du har skolrelaterade problem eller medicinska frågor som rör din utveckling kan du få hjälp av skolläkaren.

Skolkurator

Om du känner dig ledsen, har problem i skolan, med vänner eller familj, om du känner oro och ängslan kan du prata med skolkuratorn på din skola.

Skolpsykolog

Varje rektor ansvarar för elevhälsan på sin skola. Kontakta din rektor om du behöver komma i kontakt med skolpsykolog.

Specialpedagog

Varje rektor ansvarar för elevhälsan på sin skola. Kontakta din rektor om du behöver komma i kontakt med specialpedagog.

Arbetsterapeut

Arbetsterapeuten kan hjälpa dig med struktur, planering och prioritering.

Mobbning och kränkande behandling

Ingen ska behöva må dåligt och vara rädd i skolan. Blir du eller någon skolkamrat mobbad eller illa behandlad? Prata med din lärare, skolsköterska, skolkurator eller någon annan på din skola.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

 • Elevhälsa

  Prata med din lärare eller rektor om du vill komma i kontakt med elevhälsan, där skolsköterska och skolläkare, skolkurator, skolpsykolog och specialpedagog ingår.

 • Kontakta kommunen

  Servicecenter och växel

  servicecenter@hudiksvall.se

  Telefon: 0650-190 00

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050