Längdskidåkning

Bra mat för sportlovsutflykten

Publicerad den 20 juni 2017

Sportlovsfirandet är i full gång i de flesta delar av landet. Snart har lotten även kommit till oss i Hudiksvall. Vi är nog många som förknippar sportlov med fysiska uteaktiviteter i den friska vårvinterluften.

För att orka hålla igång är det viktigt att ladda upp med bra mat. Kommunens kostenhet tipsar om mat som ger oss bra energi till utomhusdagar samt några knep till hur vi bäst förvarar maten fram tills den ska intas.

Förvaringstips:

  • Tips för varmhållning: En termos kan användas till mer än bara varmhållning av drycker. Den kan användas till varmhållning av korv, soppor, grytor mm. Testa gärna!
  • Tips för kylförvaring: Rör det sig om mat som ska vara kall vid servering, så som Wraps och sallader så är bra att stoppa ner några kylplattor/kylklampar i kylbagen. Saknar man kylklampar är ett alternativ att ta tomma 50 cl petflaskor, fylla dem med vatten och frysa ner. När vattnet fryst kan flaskorna fungera som kylkomplement.

Bra mat för sportlovsutflykten

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050