Krämig tomatsoppa med pasta

Varm tomatsoppa med pasta är perfekt för mattermosen.

4 portioner

  • Tomater krossade 400 g
  • Grönsaksbuljong ätf 0,80 l
  • Gul lök 60 g
  • Vitlök 2,40 g
  • Mellanmjölk 1,5% 1,2 dl
  • Matlagningsgrädde 15% 40 ml
  • Crème Fraiche lätt 0,60 dl
  • Pasta 120 g
  • Chilipulver 12 ml
  • Basilika torkad 40 ml
  1. Koka upp krossade tomater, buljong, lök, vitlök, mjölk, grädde och creme fraiche. Tillsätt pasta och chilipulver.
  2. Låt koka ca 10 minuter. Krydda med basilika och smaka av med salt och peppar.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!




Skriv ut

Kontakt

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050