Specialkost och anpassad måltid

Vi erbjuder specialkost utifrån medicinska skäl (allergier, överkänslighet och intolerans).

Hur beställer jag specialkost eller anpassad måltid?

Personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar ska även bifoga medicinskt underlag, tex journalutdrag, tillsammans med kostintyget.

Om du inte har medicinska skäl för att få specialkost finns alternativen vegetarisk kost eller fläskfri kost att välja på.

Kostintyg för specialkost eller anpassad måltid beställer du via e-tjänst. Beställningen gäller läsåret ut och du behöver göra en ny beställning inför varje hösttermin, senast fredag vecka 35. Om du behöver ändra kostintyget under läsåret eller om du byter förskola eller skola behöver du göra en ny beställning. Det är även viktigt att meddela om du inte längre behöver specialkost eller anpassad måltid.

Varför är det förbud mot nötter?

Vi följer Livsmedelsverkets, Astma- och Allergiförbundet samt Barnläkarföreningens råd om förbud mot nötter, mandel, jordnötter och sesamfrön inom förskola, skola och fritidsverksamhet.

Meddela via e-tjänsten om du inte tål dessa livsmedel. Även om vi inte använder nötter, mandel, jordnötter och sesamfrön i vår verksamhet är det viktigt att vi har den informationen eftersom dessa livsmedel oftast utlöser allvarliga reaktioner.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Bildlänk till sidan Mat för äldre. Maten och måltiden inom äldreomsorgen har stor betydelse, inte bara för att tillgodose behovet av energi och näringsämnen, utan även för välmående, trivsel, gemenskap och njutning - läs mer här
Bildlänk till sidan Mat till skolor och förskolor. Vi vill att lunchen ska vara något man ser fram emot under dagen och bidra till att skapa bra matvanor för barn och elever. Måltiderna ska vara näringsriktiga och vi strävar efter att följa Livsmedelsverkets riktlinjer för bra måltider i skola, förskola och fritidsverksamhet - läs mer här

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050