Svågadalens skola

Svågadalens skola

 Svågadalens skola är en liten skola i en levande landsbygd. Den är belägen i det natursköna Svågadalen ca 6 mil nordväst om Hudiksvall.

Skolan har en härlig utemiljö med närhet till naturen. Skolgården är stor med bl.a. gungor, linbana och klätterställning. På vintern vattenspolas fotbollsplanen och det blir en fin skridskobana. Skolan har även fri tillgång till ÄIK:s fina skidspår på Svågavallen.

Skolan har trivsamma lokaler i Svågagården som, förutom skola, rymmer förskola, fritidshem, hemtjänst, skolbibliotek, hemkunskapskök, idrottshall, samlingssal, konferenslokal och restaurang. Våra lokaler är väl utrustade med smartboard i varje klassrum och vi har bra teknik för länkundervisning.

Undervisningen bedrivs i åldersintegrerad form där årskurs 1–3 utgör en klass, medan årskurs 4–6 utgör den andra. Förskoleklassen har egna lokaler mellan Svågadalens skola och Svågadalens förskola med nära samarbete med båda barn- och elevgrupperna. Skolan äter i Folkets Hus restaurang, där det finns ett eget tillagningskök. En gång i månaden kommer bokbussen från Hudiksvall.

Alla lärare på skolan är behöriga och legitimerade. Skolan har en egen rektor.

Hur tar jag mig till Svågadalens skola?

På kartan nedan ser du:

  • Var skolskjuts stannar.
  • Cykel- och gångvägar.
  • Markerade platser där du som förälder eller anhörig ska lämna och hämta ditt barn. Det är viktigt att du som förälder respekterar skolans hänvisade platser för lämning och hämtning. På så sätt kan vi hjälpas åt för att minska risken för olyckor.