Fisk bordelaise

Närbild tagen på fisk och potatis som ligger i olika kantiner dit eleverna kan gå och hämta mat själva.

Antalport 4

Portvikt 179,2g

Ingredienser volym/vikt (mängd/port)

  • Fiskfile torsk/sej 400g (100g)
  • Morot riven 80g (20g)
  • Palsternacka riven 80g (20g)
  • Ströbröd 74g (18g)
  • Matolja 1dl (20g)
  • Vitlök 4g/1klyfta (1g)
  • Timjan efter smak
  • Salt, peppar efter smak

Tillagningsanvisning

  1. Dela fisken i portionsbitar och lägg den i bleck
  2. Finriv morötter och palsternacka
  3. Blanda alla ingredienser i en bunke smaksätt med timjan, vitlök, salt och peppar
  4. Bred blandningen över fiskbitarna och stek i ugnen i 200g tills fisken är genomstekt och toppingen fått en fin gyllenbrun yta. Det tar ca 10-15 min beroende på fiskens tjocklek

Har du termometer så ska du steka den till 60 grader