Nikkaluoktasoppa

Närbild på en kastrull som står på spisen, en anställd rör om i Nikkaluoktasoppan.

Receptet är beräknat för 5 personer.

  • 250 g nötfärs
  • Flytande margarin till stekning
  • 3 msk tomatpuré
  • 1-2 msk senap
  • 1 lagerblad
  • Hönsbuljong + 10-12 dl vatten
  • 300 g strimlad vitkål
  • 150 g finskuren purjolök
  • 1 msk soya
  • Salt, peppar
  • Persilja till servering

Gör så här

  1. Bryn färsen i matfett tills den är finfördelad och genomstekt
  2. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, hönsbuljong och vatten. Koka 10 min.
  3. Tillsätt purjolök och vitkål, koka 5-10 min.
  4. Smaka av med soya, salt, peppar.

Tillsätt persilja innan servering.