Pekingsoppa med kyckling

  • 80 g paprika grön strimlad
  • 80 g paprika röd strimlad
  • 40 g purjolök finskure
  • 40 g bambuskott strimlad på burk
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kinesisk soya
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 krm salt
  • vitlökspulver
  • 2 tsk Maizenamjöl
  • 120 g kycklingkött tärnat
  • 8 tsk flytande margarin

Gör så här:

  1. Fräs paprika, lök, tomatpuré och kyckling i flytande margarin i grytan.
  2. Tillsätt buljong, vatten, soya, sweetchilisås och kryddor i gryta. Låt koka.
  3. Tillsätt bambuskotten på slutet. Smaka av med salt. Red av med maizenamjöl.