Pizzabullar

Pizza går för det mesta hem hos barnen, gör det till en bulle så blir det dessutom smidigt att ta med på sportlovsutflykten.

4 portioner

  • Jäst färsk 10 g
  • Vatten 1,20 dl
  • Rapsolja 12 ml
  • Vetemjöl vitaminberikat 160 g
  • salt och peppar
  • Tomat 80g tärnad fryst
  • Champinjoner 90 g skivade
  • Gul lök 60 g tunna skivor
  • Skinka rökt 80 g strimlad
  • Gratella pizzaost 88 g
  • oregano
  • Kesella 120 g
  1. Smula ner jästen i en bunke och häll på ljummet vatten. Tillsätt olja och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en deg.
  2. Låt degen jäsa ca 10 min. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
  3. Kavla ut degen direkt på en smord plåt.
  4. Smaksätt Kesellan med salt och peppar, bred ut på pizzabottnarna.
  5. Strö över tomat, champinjoner, lök, skinka och ost.
  6. Rulla ihop degen likt du gör med en kanelbullsdeg, från långsida till långsida.
  7. Skär skivor (ca 2-3 cm tjocka) av den långa rullen och lägg i bullformar.
  8. Grädda i mitten av ugnen på 225º, ca 10 min, eller tills de fått fin färg.
  9. Strö över oregano.
  10. Servera med en krispig sallad, gärna med rotfrukter i.