Ryssröra

Antalport 4

Portvikt 181.7g

Ingredienser volym/vikt (mängd/port)

  • Nötfärs 10% 280g (70g)
  • Vitkål strimlad 120g (30g)
  • Långkornigt ris 100g/1,25dl (25g)
  • Purjolök strimlad 100g (25g)
  • Paprika strimlad 100g (25g)
  • Vitlök 8g/1klyfta (2g)
  • Tomatpuré 2msk (7ml)
  • Buljong färdigblandad 2,5dl (62,5ml)
  • Salt, peppar, oregano efter smak
  • Paprikapulver samt cayennepeppar efter smak

Tillagningsanvisning

  1. Koka riset i buljongen
  2. Fräs under tiden färsen med lök, vitkål och paprikan. Tillsätt kryddor samt tomatpurén smaka av med salt och peppar
  3. Vänd ner det kokta riset och smaka av. Servera med pitabröd och en kall fil eller yoghurtsås samt om man vill sweet chilisås