Processtekniker – smart industri

Vill du effektivisera digitaliserade och automatiserade processystem? Då är det här utbildningen rätt för dig! Processtekniker arbetar med att analysera och underhålla befintliga processystem för att minimera felkällor, driftstörningar och kostnader orsakade av stopp, fel eller haverier. Som processtekniker har du specialiserade kompetenser inom underhållssystem, logistik, automationssystem, lean och processtyrning. Du arbetar med ständiga förbättringar och kvalitetsutveckling för att skapa driftsäkra, effektiva och hållbara processystem. Utbildningen passar dig som är strukturerad och gillar problemlösning!

Ansökan

Läs mer om utbildningen och ansök via KYHs webbplats:

Processtekniker - Smart industri (kyh.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vem kan söka?

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

  • Praktisk ellära
    eller
  • Matematik 2

Saknar du något behörighetskrav? Då kanske du kan söka på reell kompetens eller göra ett kostnadsfritt behörighetstest.

Studieort

Hudiksvall.

Hur är utbildningen upplagd?

Utbildningen är platsförlagd till Hudiksvall. Det innebär att du genomför dina studier vid Lärcentra på Cul i Hudiksvall, men sitter uppkopplad mot KYH där undervisningen utgår från. Du kommer alltså att ta del av föreläsningarna och kursmoment på distans från Lärcentra i Hudiksvall, via länk, i realtid. Här träffar du din studiegrupp och har tillgång till studierum, datorer och administrativt stöd.

Läs mer om utbbildningen på Kyhs webbsida:

Processtekniker - Smart industri (kyh.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Omfattning

300 yrkeshögskolepoäng (300 yh-poäng).

Studietakt

Heltid.

Utbildningstid

1,5 år.

Vilken nivå är utbildningen på?

Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen.

Har du funderingar?

Kontakta Studie- och yrkesvägledarna på Cul

Intresserad av fler utbildningar?

Du vet väl om att vi erbjuder flera utbildningar, du hittar dem här:
Utbilda dig till ett yrke via Cul

Kompetens inom processteknik är brett efterfrågat i ett flertal näringsgrenar inom industrin och appliceras allt mer omfattande med det starka förändringstrycket drivet av digitalisering och automatisering. Processtekniker är därför en kvalitetsteknisk yrkesroll med stark efterfrågad kompetens på arbetamarkanden mot en allt mer digitaliserad och automatiserad industri.

Exempel på yrkestitlar förutom Processtekniker:

  • Drifttekniker, industri
  • Processoperatör