Certifierad Kyl- och värmepumptekniker med inriktning energieffektivisering

Bli en viktig pusselbit för framtidens klimat och miljö. Bidra med miljövänliga och hållbara lösningar som på sikt kan hjälpa till att begränsa den globala temperaturhöjningen.

Varje dag i yrket får du anta nya spännande utmaningar då alla anläggningar är unika och har olika förutsättningar. Med din kunskap kan du hjälpa till att säkra samhällsviktiga verksamheter, såsom sjukhus, läkemedelsindustri och datacenter.

Du blir hantverkare med ena handen och ingenjör med den andra och får arbeta med både praktisk och teknisk problemlösning. Ett jobb där skarpa, visionära sinnen är viktigare än starka armar.

Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som: Kyl- och värmepumptekniker/montör, Servicemontör, VVSKylmaskinist, kyl- och frysanläggningar och Ventilationstekniker/servicetekniker.

Ansökan och mer information

På länken hittar du information om utbildningen och hur du ansöker.

Ansök senast 16 maj.

Läs mer och ansök till utbildningen via hetautbildningar.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vem kan söka?

För att vara behörig till Certifierad kyl- & värmepumptekniker behöver du grundläggande behörighet och minst betyg E (godkänt) i någon av följande gymnasiekurser eller motsvarande kunskaper:

  • Praktisk ellära
  • Ellära 1
  • Fysik 1a eller 1b
  • Teknik 1
  • Energiteknik 1
  • Värmelära
  • Systemuppbyggnad

Om du inte uppfyller behörighetskraven finns det andra möjligheter att bli antagen. Behörighetsgivande förutbildning kan erbjudas till sökande som saknar särskilda förkunskaper. Reell kompetens och 20%-regeln prövas. Du kan alltid skicka in din ansökan, även om du inte har alla krav uppfyllda, och få den prövad. T. ex om du arbetat flera år.

Kursstart

5 September

Studieort

Distans mot Härnösand med 6 stycken obligatoriska träffar på plats. Även om studierna sker på distans så kan du fortfarande nyttja Cul´s tjänster så som tillgång till studierum, datorer och administrativt stöd.

Läs mer om att studera på Cul

Studietakt

Helfart.

Utbildningstid

1,5 år.

Utbildningsnivå

Yrkeshögskoleutbildning. Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Omfattning

300 Yrkeshögskolepoäng.

Har du funderingar?

Kontakta Studie- och yrkesvägledarna på Cul

Intresserad av fler utbildningar?

Du vet väl om att vi erbjuder flera utbildningar, du hittar dem här:

Utbilda dig till ett yrke via Cul