Driftingenjör Elkraft

Utbildningen för dig som är lösningsfokuserad, ansvarsfull och gillar att samarbeta. Tycker du dessutom om att arbeta utomhus är Driftingenjör elkraft något för dig. Energiomställningen i samhället innebär stora investeringar för elbranschen och därmed ökar också behovet av kompetent arbetskraft.

Utbildningen till driftingenjör elkraft ger dig möjligheter att vara med i förnyelsen och ombyggnaden av våra befintliga elnät som just nu pågår. Det finns ett stort behov av nya tekniska lösningar, som smarta nät och mikroproduktion för att möta de växande kraven. Mycket händer inom området vilket kräver fler med rätt kompetens.

Under utbildningen får du en bred praktisk och teoretisk kunskap inom elkraftteknik. Efter utbildningen har du de kunskaper som krävs för att söka auktoriserad elinstallatör hos Elsäkerhetsverket.

Efter utbildningen kan du exempel arbeta som beredare och projektör, driftingenjör, drifttekniker eller elkraftsingenjör.

Ansökan och mer information

På länken hittar du information om utbildningen och hur du ansöker.

Ansök senast 16 maj.

Läs mer om utbildningen och ansök via hetautbildningar.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vem kan söka?

För att vara behörig till Driftingenjör elkraft behöver du grundläggande behörighet och minst betyg E (godkänt) i någon av följande gymnasiekurser eller motsvarande kunskaper:

  • Elkraftteknik samt
  • Matematik 2 a/b/

Om du inte uppfyller behörighetskraven finns det andra möjligheter att bli antagen. Behörighetsgivande förutbildning kan erbjudas till sökande som saknar särskilda förkunskaper. Reell kompetens och 20%-regeln prövas. Du kan alltid skicka in din ansökan, även om du inte har alla krav uppfyllda, och få den prövad. T. ex om du arbetat flera år.

Kursstart

5 september.

Studieort

Distans mot Härnösand med 10 obligatoriska träffar på plats. Även om studierna sker på distans så kan du fortfarande nyttja Cul´s tjänster så som tillgång till studierum, datorer och administrativt stöd.

Läs mer om att studera på Cul

Studietakt

Helfart.

Utbildningstid

2 år.

Utbildningsnivå

Yrkeshögskoleutbildning. Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Omfattning

400 Yrkeshögskolepoäng.

Har du funderingar?

Kontakta Studie- och yrkesvägledarna på Cul

Intresserad av fler utbildningar?

Du vet väl om att vi erbjuder flera utbildningar, du hittar dem här:

Utbilda dig till ett yrke via Cul