Drifttekniker Kraft och värme

Vill du skaffa dig en utbildning som är mycket efterfrågad, är du intresserad av att arbeta med varierande och intressanta arbetsuppgifter? Då är utbildning Drifttekniker kraft och värme något för dig. Som drifttekniker jobbar du med att driva, underhålla och reparera teknisk utrustning för produktion och distribution av värme, elkraft och kyla.

Att arbeta som drifttekniker innebär att fungera som en nyckelperson i arbetet att övervaka, driva och underhålla energiproducerande anläggningar. Här möter datorbaserad styr- och reglerteknik den handfasta och traditionella tekniken för el- och energiproduktion samt distribution.

Dagens utvecklingsmöjligheter med nya tekniska landvinningar och miljökrav gör att denna bransch erbjuder möjligheter till ett utvecklande och spännande yrkesliv där efterfrågan på denna kompetens förväntas vara stor den närmaste framtiden.

Efter utbildningen kan du arbeta som drifttekniker inom Energi, Kraftvärmeverk ,Ångpanna och Vattenverk.

Ansökan och mer information

På länken hittar du information om utbildningen och hur du ansöker.

Ansök senast 16 maj.

Läs mer om utbildningen och ansök via hetautbildningar.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vem kan söka?

För att vara behörig till Drifttekniker kraft & värme behöver du grundläggande behörighet och minst betyg E (godkänt) i någon av följande gymnasiekurser eller motsvarande kunskaper:

  • Praktisk ellära
  • Ellära 1
  • Energiteknik 1
  • Fysik 1
  • Systemuppbyggnad
  • Teknik 1
  • Värmelära

Om du inte uppfyller behörighetskraven finns det andra möjligheter att bli antagen. Behörighetsgivande förutbildning kan erbjudas till sökande som saknar särskilda förkunskaper. Reell kompetens och 20%-regeln prövas. Du kan alltid skicka in din ansökan, även om du inte har alla krav uppfyllda, och få den prövad. T. ex om du arbetat flera år.

Kursstart

5 September.

Studieort

Distans mot Härnösand med 10 obligatoriska träffar på plats. Även om studierna sker på distans så kan du fortfarande nyttja Cul´s tjänster så som tillgång till studierum, datorer och administrativt stöd.

Läs mer om att studera på Cul

Studietakt

Helfart.

Utbildningstid

2 år.

Utbildningsnivå

Yrkeshögskoleutbildning. Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Omfattning

400 Yrkeshögskolepoäng

Har du funderingar?

Kontakta Studie- och yrkesvägledarna på Cul

Intresserad av fler utbildningar?

Du vet väl om att vi erbjuder flera utbildningar, du hittar dem här:

Utbilda dig till ett yrke via Cul