Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens

Framtidens byggnader ska vara miljöanpassade och självförsörjande på energi. Behovet av ingenjörer som kan planera för effektiv värme, ventilation och sanitet (VVS) i nya fastigheter är stort. Företagen vill anställa mångdubbelt fler med denna kompetens än vad som utbildas i Sverige.

Genom den här unika utbildning som kombinerar teori, CAD och praktik får du lära dig hur värmesystem är uppbyggda. Du får en spetskompetens inom solenergi så att du kan projektera solvärmesystem och hjälpa el- och takkonstruktörer med solcellssystem.

Du får också lära dig hur man utformar ritningar och tekniska underlag för VVS-system och hur man konstruerar dessa med hjälp av de senaste inom 3D CAD-teknik.

Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta som VVS-ingenjör med solenergikompetens, CAD-ritare, installationsingenjör eller byggledare.

Ansökan och mer information

På länken hittar du information om utbildningen och hur du ansöker.

Ansök senast 16 maj.

Läs mer om utbildningen och ansök via hetautbildningar.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vem kan söka?

För att vara behörig till Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens behöver du grundläggande behörighet och minst betyg E (godkänt) i Matematik 2.

Om du inte uppfyller behörighetskraven finns det andra möjligheter att bli antagen. Behörighetsgivande förutbildning kan erbjudas till sökande som saknar särskilda förkunskaper. Reell kompetens och 20%-regeln prövas. Du kan alltid skicka in din ansökan, även om du inte har alla krav uppfyllda, och få den prövad. T. ex om du arbetat flera år.

Kursstart

5 September.

Studieort

Distans mot Härnösand med 8 stycken obligatoriska träffar på plats. Även om studierna sker på distans så kan du fortfarande nyttja Cul´s tjänster så som tillgång till studierum, datorer och administrativt stöd.

Läs mer om att studera på Cul

Studietakt

Helfart.

Utbildningstid

2,25 år.

Utbildningsnivå

Yrkeshögskoleutbildning. Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Omfattning

450 Yrkeshögskolepoäng.

Har du funderingar?

Kontakta Studie- och yrkesvägledarna på Cul

Intresserad av fler utbildningar?

Du vet väl om att vi erbjuder flera utbildningar, du hittar dem här:

Utbilda dig till ett yrke via Cul