Kock - lärling
Älskar du mat och vill satsa på ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter – då ska du söka vår lärlingsutbildning för att bli Kock. 70-100 procent av undervisningen sker på en arbetsplats, vilket ger dig snabba kontakter i branschen samt värdefulla yrkeserfarenheter. Du som har kunskaper eller erfarenheter inom området kan ha möjlighet till validering.
Kunskaper i tillagning av specialkost är viktiga kompetenser som du får i utbildningen samt förmågan att bemöta kunder. Som kock samarbetar du ofta med andra vilket också innebär att kommunikation är en viktig del i utbildningen. Som elev får du utveckla din förmåga att arbeta i grupp, ta initiativ, vara lyhörd, arbeta självständigt och kunna använda yrkets fackspråk. Utbildningen sker i Hudiksvall.
Ansökan
Läs mer om hur du ansöker till utbildningen.
Kursstart
Nästa kursstart planeras till 20 januari 2025.
Studieort
Hudiksvall.
Hur är utbildningen upplagd?
70–100 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare som följer dig genom din utbildning. Med en lärlingsutbildning får du snabbt kontakter i branschen och yrkeserfarenheter. Vid validering kan utbildningstiden komma att förkortas.
Omfattning
Omfattning: 1400 poäng och 70 veckor.
Utbildningstid
Ca 1,5 år.
Antal platser
Begränsat antal platser.
Vilken nivå är utbildningen på?
Gymnasienivå.
Har du funderingar?
Kontakta Studie- och yrkesvägledarna på Cul
Intresserad av fler utbildningar?
Du vet väl om att vi erbjuder flera utbildningar, du hittar dem här.
Utbilda dig till ett yrke via Cul
Frågor och svar
Vad är det för behörighetskrav?
Du ska ha godkända betyg från Svenska eller Svenska som andra språk på grundskolenivå och ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.
Utbildningen riktar sig till dig som är folkbokförd i Hudiksvalls kommun. I andra hand för elever från externa kommuner.
Vilka kurser ingår i utbildningen?
Prelimärt kursutbud, kurskod och poäng
- Hygien, 100 p, Kurskod: HYGHYG0
- Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 p, Kurskod LIVLIV01
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 p, Kurskod MÅTBRC0
- Service och bemötande 1, 100 p, Kurskod SEVSEV01
- Mat och dryck i kombination, 100 p, Kurskod MACMAT0
- Matlagning 1, 100 p, Kurskod MALMAL01
- Servering 1, 100 p, Kurskod SERSER01
- Matlagning 2, 200 p, Kurskod MALMAL02
- Matlagning 3, 200 p, Kurskod MALMAL03
- Matlagning 4, 200 p, Kurskod MALMAL04
- Specialkoster, 100 p, Kurskod MALSPE0
För mer information se Skolverkets webbplats:
Skolverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Efter utbildningen
Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbete i restauranger både i Sverige och utomlands, i personal- och skolrestauranger, på sjukhem och servicehem, i snabbmatsrestauranger och matbutiker.