MIn pant mobiler

Panta ute i friska luften

Med Pantamera Express som står utomhus på återvinningscentralen på Ulvberget pantar du snabbt hela säckar och kassar.

28 jan, 2021: Nu fungerar utbetalning till ditt bankkonto på Panta Mera på Ulvberget igen. Nytt är att du laddar hem en app.

Du väljer hur du vill få panten utbetald. Bankkonto, ClearOns betalcheckar som gäller i din mataffär – eller att skänka panten till välgörande ändamål. Nu går det till föreningen Städa Sverige som har samarbete med idrottsföreningar i Hudiksvalls kommun om att plocka skräp. Mottagaren varierar över tid. Nytt är att du också kan skänka pantpengar direkt till en förening. De föreningar som är anslutna till Pantamera går att välja.

Tack för att du pantar!

Sverige är bäst i världen på att panta! 85 % av alla pantburkar och -flaskor pantas. Men målet är 90 %. Kolla efter pantmärket på även saftflaskor och juiceförpackningar. De kan också ha pant.

Välj kranvatten

I Sverige har vi ett av det bästa kranvattnet i världen. När du serverar vatten från kranen istället för att köpa vatten i flaskor i butik så undviker du mycket kostnader och transporter. Och du slipper panta flaskorna. Att undvika avfall och återvinning helt är miljösmart och bra för ekonomin. Det kallas att avfallsminimera.

 Så här fungerar det

 • Samla panten
  Du behöver inte sortera burkar och flaskor var för sig.
 • Töm säcken
  Töm hela säcken eller kassen. Snabbt och nästan kladdfritt.
 • Välj utbetalning
  När du är klar väljer du hur du vill få panten utbetald.
  Tack för att du pantar!

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Bildlänk till Öppettider på Ulvberget

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050