Oro för att smittspridningen ska dra i väg när många möts och struntar i restriktionerna

Publicerad den 10 juni 2021

I Hudiksvalls kommun sjunker inte smittspridningen i samma takt som i de flesta andra kommuner i länet. Smittspridningen ligger stabilt på en ganska hög nivå. Samtidigt kommer oroande signaler om att många inte följer restriktionerna.

- Jag har full förståelse för att många är väldigt trötta på pandemin nu! Men vi måste hjälpas åt och hålla ut ett tag till, annars kan kurvan sticka iväg i fel riktning, som den till exempel gjort i Ovanåker, säger kommundirektör Bengt Friberg.

Bengt Friberg delar smittskyddsläkare Shah Jalals oro för att smittan ska öka i samband med studentfirande, skolavslutning och midsommar. Förhoppningen är att hårdare rekommendationer framöver ska kunna undvikas, men om smittspridningen drar iväg kan det bli aktuellt. Kommunen har även möjlighet att gå in med vistelseförbud om folk inte följer restriktionerna på exempelvis en badplats eller ett ställe i stan.

- Hudiksvall har ju ett rikt uteliv, inte minst med alla krogar runt Möjlen och det är en av de saker som gör Glada Hudik så attraktivt. Men nu får jag får oroande signaler från olika håll i kommunen om att folk struntar i restriktionerna. Det gäller att vi fortsätter att hålla i det här tills vi kommer i ett läge när de flesta är vaccinerade.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050