Solen lyser på en äng med högt gräs och en och annan blomma en fin sommardag. Vissa delar av ängen ligger i skugga.

Miljö och energi

Om hela jordens befolkning skulle leva som vi svenskar skulle det behövas fyra jordklot. Vi har bara ett och dess resurser måste vi samsas om. För att klara det behöver vi bli mer energieffektiva och mer sparsamma med våra resurser. Ett långsiktigt hållbart samhälle bygger på ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. I Hudiksvall har vi som ekokommun ställt oss bakom de grundläggande principerna för hållbarhet.

Ett resultat av kommunens hållbarhetsarbete är att en strategi för miljömålsarbete samt en strategi för energi-och klimat har utarbetats. Kommunen arbetar med energieffektivisering i kommunens fastigheter och transporter. Kommunen har upprättat en naturvårdsplan för kommunens naturvårdsarbete och en fiskeplan som berör fiskevårdande åtgärder.

Vad kan jag göra själv?

Tillsammans formar vi vår framtid. Det du väljer att göra eller inte göra spelar roll. För att få lite hjälp på traven kan du hitta tips på konsumentverkets och kemikalieinspektionens webbplatser.

Har du funderingar gällande energiförbrukning kan du kontakta vår energi- och klimatrådgivare.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

 • Norrhälsinge miljökontor

  miljokontoret@hudiksvall.se

  0650-190 00

  Håstaängsvägen 3, Hudiksvall

  Vår telefontid till handläggare är kontorstid vardagar. Vår telefontid till administratörer är vardagar mellan 10-12. Om du vill besöka oss vill vi att du bokar tid, så att rätt person finns på plats för att hjälpa dig.

 • Energi- och klimatrådgivning

  energiradgivning@hudiksvall.se

  0650-192 92

  072-202 48 53

  Västra Tullgatan 6B, Hudiksvall

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050