Byggåterbruket

Mulle Meck som håller i en tegelsten och ett dörrhandtag. Han står bredvid en illustrerad tjej.

På Byggåterbruket kan du köpa byggmaterial som har blivit över från någon annan. Byggåterbruket ligger vid återvinningscentralen på Ulvberget och har öppet för både privatpersoner och företagare.

Välkommen in i byggåterbrukets butik för att se allt vi har. Du kan också se en del av våra produkter på webben. När du hittar det du vill köpa hör du av dig till oss för att boka och sedan hämta det när butiken är öppen. Vi fyller på med mer byggmaterial löpande. På Centrum för cirkulärt byggandes webbplats hittar du en del av våra produkter:

Alla produkter (ccbuild.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Betalning sker med Swish. Vi har en kontantfri butik och fakturerar ingen. Swishnummer: 123 661 36 57.

Öppettider

Vi har öppet följande dagar och tider:

  • Torsdag kl. 12–16
  • Fredag kl. 10–14

Butiken är under uppbyggnad, därför har vi bara öppet några timmar i veckan.

Lämna in överblivet byggmaterial

Lämna in överblivet byggmaterial i huset för återbruk på Ulvbergets återvinningscentral.

Återvinningscentralen på Ulvberget

Är du företagare?

Du som företag kan kontakta byggåterbruket och boka en tid för att skapa ett hållbart samarbete. Istället för att du som företag ska betala för att bli av med ditt överblivna byggmaterial kan du skänka det gratis till byggåterbruket. Tillsammans skapar vi en mer hållbar byggbransch. Om du som företag besöker företagsanläggningen på Ulvberget kan du också prata med kontoret vid vågen om du har material till byggåterbruket.

Hitta hit

Sväng in mot Ulvbergets återvinningscentral och följ skyltningen ”Byggåterbruk”.

Har du frågor eller idéer för byggåterbruk?

Om du har frågor eller idéer för byggåterbruk är du välkommen att kontakta oss!

Bakgrund om byggåterbruket

På Ulvberget i Hudiksvall slängs enorma mängder byggmaterial. Bland det trä som kasseras finns ibland bra byggmaterial. Som till exempel plankor, ouppackade dörrar och badrumsskåp. Det kommer även in hela fönster, tegel, lekablock och marksten.

Kommunen utvecklar ett modernt byggåterbruk för att mer material ska återbrukas. Förutom att ta vara på byggmaterial skapas nya arbetstillfällen i den cirkulära ekonomin. Flera byggåterbrukskonstruktörer som är placerade via Jobbcentrum, Social- och omsorgsförvaltningen jobbar med att bygga upp byggåterbruket. Kommunen kommer att samarbeta med ett socialt företag för att driva byggåterbruket vidare.

Uppdraget i kretsloppsplanen är att minska mängden grovavfall till energiutvinning med 25 %. Ett modernt byggåterbruk är en av avfallsavdelningens sätt för att klara målet och ta steg upp i avfallstrappan.

Kretsloppsplan 2021-2015 sammanfattning