Nedskräpning

Nedskräpning är ett miljöproblem som kan innebära konsekvenser för människor, djur och miljön. Är det redan skräpigt på en plats ökar risken att nedskräpningen ökar än mer.

Polisen kan ge böter för nedskräpning. Det handlar då om små mängder, till exempel snabbmatsförpackningar, glas- och plastflaskor eller engångsgrillar. Även fimpar, snus och tuggummi räknas som nedskräpning och påverkar miljön mycket mer än du kanske tror.

Större mängder skräp kan leda till böter eller fängelse. Kontakta Norrhälsinge Miljökontor om du ser större mängder skräp på fel plats.

Jag har synpunkter på en tomt i ovårdat skick, hur gör jag?

Om du har synpunkter på en nedskräpad bostadstomt som är i allmänt ostädat/ovårdat skick kan du kontakta Plan- och bygglovsenheten.

Jag har hittat en skrotbil, kan ni ta hand om den?

Markägaren behöver i första hand få tag på ägaren och kontakta hen. I första hand är det ägarens ansvar att flytta fordonet. Om ägaren inte går att nå efter upprepade försök kan du kontakta Norrhälsinge miljökontor.

BilRetur är ett nationellt nätverk av länsstyrelsen auktoriserade bildemonterare. Dit kan du tryggt vända dig när det är dags att göra sig av med den uttjänta bilen.

Läs mer om BilRetur på deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.