Välkommen på öppet hus på återvinningscentralen Ulvberget

Kranker Teddy

Återvinningscentralen Ulvberget i Hudiksvall bjuder in till öppet hus lördagen den 13 maj 2023, klockan 10-14.

 • Nallesjukhus för gosedjur. Nalleläkare från Forsa Folkhögskola textila kurser. Ta gärna med ditt gosedjur.
 • Barn + frågesport = mjukglass.
 • Prova att sitta i en sopbil eller en traktor.
 • Gratis fika och godis!
 • Invigning av nya byggåterbruket. Försäljning!
 • Låt lokala auktionshus bedöma värdet av dina saker och antikviteter!
 • Guidad tur på elcykel och par-elcykel.
 • Köp återbrukade pallkragar och krukor.
 • Kolla in nya delade soptunnor för hämtning av återvinning hemma.
 • Hur återvinns plast?
 • Full Rulle Food Truck säljer hamburgare, grillostrulle från Forsa.
 • Sagostund i biblioteksbilen - INSTÄLLT PGA SJUKDOM!

Hoppas på bra väder och att vi ses! Hälsningar från medarbetarna på avfallsavdelningen.

Att göra under dagen

Ta gärna med ditt gosedjur. Om det är trasigt kan du laga det här. Nalleläkare från Forsa Folkhögskola textila kurser hjälper och guidar dig. Om ditt gosedjur redan mår bra kanske du vill sy en liten tröja till den? Vi har allt material som behövs.

Om du har glömt ditt gosedjur kanske vi har en sötnos till dig. Att laga och lappa är ett smart sätt för en mer hållbar textilanvändning.

Alla barn som går frågesporten får njuta av en mjukglass. Hämta glassen i Food Trucken Full rulle. Det finns även andra fina priser att vinna för alla!

Sopbilar är väldigt stora och tunga av massor av teknik och en dator. Vår gula hjullastare är också fin. Vågar du prova att sitta på chaufförens plats? Högt uppe! Den vuxna i ditt sällskap ser till att du kommer upp och ner på ett säkert sätt.

Utanför röda stugan mot skogsbrynet bjuder vi på kaffe, saft, te med hembakt. Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Bromangymnasiet har bakat de goda kakorna! Med eller utan gluten och laktos finns att välja på.

Kakorna finns som glutenfri, nötfri och laktosfri.

Kaffet, te och saften är ekologiska och vi serverar kommunalt kranvatten.

Fiket är engångsfritt, vi använder porslin och glas och diskar det. Det minskar mängden avfall och sparar på resurser. Det är enkelt, du betalar tio kronor i pant för koppen och får tillbaka det när du lämnar in disken. Om du vill behålla koppen så är det ett fint återbruk för tio kronor!

Vi hoppas inspirera fler till engångsfria evenemang. Tillsammans är vi många som gör bra saker för miljön!

Klockan 1030 inviger Annika Huber det nya moderna byggåterbruket. Från den 13 maj, 2023 kan du som privatperson och företag köpa återbrukat byggmaterial. På Centrum för cirkulärt byggandes webbplats kan du söka vilket byggmaterial som finns inne:

www.ccbuild.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förutom att ta vara på stora mängder byggmaterial skapar kommunen nya arbetstillfällen i den cirkulära ekonomin.

Annika är ordförande i tekniska nämnden, Hudiksvalls kommun

På gaveln av återbrukshuset hittar du tre lokala auktionshus. De samarbetar under öppet hus för att bedöma värdet av saker och antikviteter som du tar med dig. Passa på att ta reda på lite mer om dina saker! De tre auktionshusen Johannesbergs auktioner, Ilsbo auktioner, Hälsingebyrån auktioner har tillsammans många års erfarenhet inom värdering.

Välkommen att ta med vardagliga bruksföremål och/eller kluriga prylar och gamla antikviteter. Du ansvarar för dina saker när du besöker öppet hus.

Har du sett att toppen på Ulvberget blir högre? Hur kan det bli så fast vi inte lägger soppåsar där längre? Om du vågar att testa en elcykel eller en par-elcykel kan du följa med på guidad tur till toppen!

Start klockan:

 • 11.00
 • 13.00

Är du odlingssugen och gärna använder beggat? Nu har du chansen att köpa pallkragar och krukor. Vi säljer också beggade kärl. Vad kan du använda det till?

 • Pallkragar 90 kr styck.
 • Utekrukor 30 kr
 • Innerkrukor 10 kr
 • 190-liters kärl: 150 kr
 • 240-liters kärl: 200 kr

Materialet säljs i befintligt skick och du betalar med swish eller faktura.

Kom och kolla på de nya tvådelade och fyrdelade kärlen för återvinning.

Har du också mycket förpackningar till återvinning hemma? Hösten 2025 kommer Hudiksvalls kommun att börja dela ut kärl för återvinning till dig som bor i villa och till alla fritidshus. Mer material ska återvinnas!

Du behåller det bruna kärlet för matavfall, byter ut det gröna gamla kärlet mot två delade kärl. Ett av dem har två fack (pappersförpackningar och plastförpackningar) och ett har fyra fack (metallförpackningar, färgat glas, ofärgat glas och restavfall).

Lagen säger att alla måste sortera sina förpackningar till återvinning. Vi startar insamlingen successivt i geografiska områden.

Kom och prata med Stena som samlar in hård plast till återvinning. De kan mycket om plast och återvinning. Passa på att ställa dina frågor!

Varje hel- och halvtimme läser Linda en bilderbok i lilla biblioteksbussen. Mellan sagorna är ni är alla välkomna in för att titta eller låna böcker!

Frågor och svar

Är återvinningscentralen också öppen?

Ja, återvinningscentralen på Ulvberget med alla containrar har öppet som en vanlig lördag, klockan 10-14.

Hur tar jag mig hit?

Ta bussen! Hållplatsen heter Ulvberget.

Hur är öppet hus tillgänglighetsanpassat?

Arrangemanget är utomhus på grusplaner. Till nallesjukhusets hus finns en ramp och huset är tröskelfritt. Guidningen sker på cykel med elcyklar och par-elcyklar. Guiden har en mikrofon med högtalare av äldre modell. Parkeringsplatser för personer med funktionsvariation finns utmärkta.

Finns toalett?

I återbruket finns en handikappanpassad toalett.

Rökning

Öppet hus är rökfritt.

Håll koll på ditt sällskap!

Ulvbergets avfallsanläggning är en farlig arbetsplats med exempelvis tung trafik. Håll koll på varandra och du har som vanligt ansvar för dina barn. Var rädd om varandra!

I händelse av brand

Om det börjar brinna på området stänger vi centralen. Om du är på området hänvisas du till återsamlingsplatser. En finns vid trädgårdsavfallet. En annan vid återbruket.

Har du frågor?

Kontakta avfallsavdelningen via mejl: avfall@hudiksvall.seeller via telefon:

0650 – 19 000 tonval 2