Råd till dig som driver en verksamhet

Bild på köksredskap.

Spridningen av coronaviruset har lett till att flera näringsverksamheter i kommunen har drabbats hårt. Folkhälsomyndigheten delar information om hur en verksamhet kan göra för att bidra till minskad smittspridning.

Generella åtgärder mot smittspridning:

  • informera om att det är viktigt att stanna hemma vid sjukdom,
  • planera verksamheter utifrån lokalernas och deltagarnas förutsättningar,
  • upprätthålla möjligheterna till god handhygien till exempel genom att se till att det finns goda möjligheter till handtvätt med tillgång till tvål och pappershanddukar.

För ett antal verksamheter har Folkhälsomyndigheten särskilda råd.

Håll dig uppdaterad via Folkhälsomyndighetens webbplats då nya och ändrade restriktioner kan komma med kort varsel beroende på pandemins utveckling.

Rådgivning till dig som företagare

Hudiksvalls Näringslivs AB (HNA) finns till för dig som företagare med uppdrag att utveckla näringslivet i kommunen och verka för ett gott företagsklimat.

Driver du ett serveringsställe?

För att undvika att trängsel uppstår har den som driver ett serveringsställe ansvar för att serveringsställets lokaler är utformade så att besökare kan hålla ett från smittskyddssynpunkt säkert avstånd från varandra.

Från och med 23/12 gäller:

Minst en meter mellan olika sällskap (avser personer i olika sällskap, inte borden)

Endast servering till sittande gäster (Man får fortsatt ha buffé och barservering, men det rekommenderas inte eftersom risken för köbildning, mingel och förflyttning mellan olika sällskap ökar)

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats

Är du arbetsgivare?

Folkhälsomyndigheten har särskilda rekommendationer och information till arbetsgivare om åtgärder mot covid-19.

Affischer med budskap om att minska smittspridningen

Du som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning behöver vidta lämpliga åtgärder för att undvika spridning av covid-19. Du som arrangör kan ladda ner affischer och använda vid dina evenemang. Affischerna innehåller budskap om att minska smittspridning och att hålla avstånd.