Badhusen vädjar till besökare att följa restriktionerna

Två personer som simmar i en bassäng

Sedan onsdagen 29 december har kommunens badhus öppet med begränsningar utifrån regeringens och Folkhälsomyndigheten nya restriktioner. Nu vädjar personalen till besökare att följa de restriktioner som gäller med anledning av pandemin. Om inte restriktionerna följs kan konsekvensen bli att baden får stänga.

– Vi har fått signaler om att restriktionerna inte följs på våra badhus. Jag förstår att det är tråkigt att inte kunna nyttja badhusen på det sätt man är van, men vi måste ha de här begränsningarna för att få ha öppet. Konsekvensen kan annars bli att vi behöva stänga. Därför vädjar vi nu till alla som besöker oss att följa de restriktioner vi har, säger Ulrika Ringnér, badhuschef i Hudiksvalls kommun.

Vilka restriktioner är det som gäller just nu?

För att vi ska kunna ha öppet gäller följande restriktioner:

  • Begränsat antal personer i omklädningsrum och i bassänger (10 kvadratmeter/person). Det kan innebära att anläggningen blir full. Det gör att vi kan vara tvungna att stänga entrén om vi får många besökare samtidigt.
  • Bastun är stängd
  • Badtid max 2 timmar
  • Begränsade öppettider

Tillsammans kan vi hjälpas åt

När du besöker badhusen får du information av personalen om de restriktioner som gäller på det aktuella badhuset. Det finns även skyltar uppsatta.

– Vi gör vårt bästa för att kunna hålla badhusen öppna trots hårdare restriktioner. Genom att ta del av skyltarna, lyssna på personalen och ta restriktionerna på allvar kan du som besökare hjälpa oss att göra det bästa av situationen, säger Ulrika Ringnér.

Mer information

Mer information och öppettider hittar du här: