Delsbo byaråd

Delsbo byaråd är en ideell förening som jobbar med att utveckla Delsbo och Dellenbygden. Vårt mål är att verka för att Delsbo och Dellenbygden får ökad tillväxt, fler invånare och fler företag/arbetstillfällen. Vi vill göra det genom att göra Delsbo till ”Sveriges roligaste bygd all leva och verka i!

Delsbo och Dellenbygden är en bygd vi är stolta över och vill att den ska fortsätta att utvecklas och vara en levande bygd med mångfald. Dess mångfald när det gäller hantverk, musik och vår fantastiska natur där vi kan uppleva olika slags äventyr är fantastisk. Vi har Dellensjöarna och de blå bergen samt fäbodvallar med fina leder och fiskevatten. Här kan man finna både kraften och lugnet.

Hudiksvalls kommuns vision är att växa till 50 000 invånare i kommunen till år 2050. Det är rimligt att 1000 av dessa bosätter sig i Dellenbygden. Vår vision är att vi vuxit med 1000 personer i Dellenbygden till år 2030.

Hur arbetar föreningen?

Det bärande är att utveckla bygden samt att värna om vår identitet och mångfald. Vi jobbar även med att förbättra kommunikationskanaler, skapa engagemang och nätverk.

Vi arbetar med prioritet på fem utvecklingsområden som är viktiga för bygden:

  • boende
  • företagande
  • besöksnäring
  • ung/ny i Delsbo
  • samhällsfunktion/övrigt.

Delsbo Byaråd är medlem i föreningen Dellenbygdens framtid, där utvecklingsgrupper inom Dellenbygden samlas för att ytterligare "växla upp" vår gemensamma kraft. Dellenbygdens framtid har under 2019 tagit fram en gemensam Lokal ekonomisk analys för Dellenbygden. Delsbo Byaråd är också medlem i Bygderådet i Hudiksvalls kommun i samma syfte.

Hur arbetar Delsbo byaråd med lokal utveckling?

Delsbo Byaråd arbetar i huvudsak med frågor som är kopplade till landsbygdsutveckling eller strukturella frågor med målsättning att utveckla och skapa bättre förutsättningar i bygden.

Läs mer om föreningen

Läs mer om Delsbo Byaråd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.