Jobb och näringsliv

Vi arbetar med det som är viktigt i människors vardag och det arbete vi utför måste hålla hög kvalitet. Därför jobbar vi hela tiden med utveckling, såväl av personalen som av verksamheten. Med över 3000 anställda är Hudiksvalls kommun en stor arbetsplats, faktiskt kommunens största.

Glada Hudik-andan

Många menar att det finns en speciell Glada Hudik-anda. Hur som helst finns det många kreativa personer och spännande idéer just här. Receptet är nytänkande, handlingskraft och smarta samarbeten – som leder till nya hållbara produkter och attraktivt ledarskap.

Hudiksvall ska fortsätta förnya och förtjäna sin anda, som vass nod för framtidens innovationer och hållbara tillväxt. Välkommen att vara med och skapa!

Affärssystem, böcker som förklarar juridik, byggbranschinformation, forskning inom fiber och sensorer, fiberoptiska helhetslösningar, friskvård, grävlastare med fullhybridteknologi, guldsmide, historier om Mulle Meck, hydraulikforskning, hydraulpumpar, hus, innovativt ledarskap, inredningsdesign, kartong, karameller, keramikkonst, lingarn, medicinteknik, musik, måleri, personlig assistans, sensorer, snabbkopplingar, teater och travtävlingar - det här är några axplock av vad som levereras från företag i Hudiksvalls kommun ut i Sverige och världen.

Läs mer om Glada Hudik-andan

Företagare?

Lagar, bestämmelser, regler, tillstånd - det finns en hel del att hålla reda på när man är företagare.

Läs mer om regler och tillstånd

Etablera dig?

Tänker du starta eget eller flytta ditt företag till vår kommun? Hudiksvalls Näringslivs AB, HNA, kan ge dig råd och stöd.

Läs mer om HNA på HNA:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Behov av utbildade medarbetare?

Cul samarbetar med näringslivet genom att erbjuda bland annat:

  • efterfrågade yrkesutbildningar
  • lärlingar till företag
  • samverkan för kompetensbehov
  • samarbeten med andra lärosäten

Mer information hittar du på:

Culs samarbete med näringslivet

Samverkansplan Blomstrande näringsliv

Planen är framtagen i samarbete mellan företagen, klustren och kommunen.