Hej, och välkommen till Hudiksvalls kommun!

Vad kul att du snart ska börja din nya tjänst på Hudiksvalls kommun. På den här välkomstsidan ger vi dig en liten bild av Hudiksvalls kommun och information om sånt som är bra att veta inför att du ska börja jobba hos oss. Varmt välkommen. Hoppas att du kommer trivas!

En hälsning från Bengt Friberg, Kommundirektör

Nu är du del av något stort!

När du jobbar hos oss är du med och bygger Hudiksvalls kommun. Här får du tillsammans med dina 3 600 kollegor inom 300 olika yrken jobba med att få en hel kommun att fungera. Här kan du påverka nutid och framtid, och göra skillnad i människors vardag. I Hudiksvalls kommun jobbar vi aktivt för ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet!

Du har en viktig roll!

Vi släcker bränder. Vi sopar gator och plogar vägar. Vi gör så att parkerna blommar. Vi lär ditt barn att räkna, läsa och upptäcka världen. Vi tar hand om din gamla mamma när hon är ensam och behöver ha hjälp i vardagen. Vi ser till att återvinna dina hushållssopor och matavfall. Vi bygger nya stadsdelar och jobbar för att kommunen ska fungera för dig och mig. För oss som lever, verkar och bor här.

Tillsammans för allas lika värde

I Hudiksvalls kommun arbetar vi tillsammans för allas lika värde. Att se till alla människors lika värde och förståelsen för att vi är olika är en viktig del i att möta de vi är till för – våra kommuninvånare. Det är också en viktig grund i arbetsmiljöarbetet. Alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter och på våra arbetsplatser.

Läs mer om kommunens grundläggande värdering

Korta fakta

 • Hudiksvalls kommun har 3600 anställda med 300 olika yrken.
 • I Hudiksvalls kommun bor 37 600 glada hudikbor, varav drygt 16 000 i Hudiksvalls tätort.
 • Det är för övrigt är en av Norrlands allra äldsta städer med en bevarad fiskarstad i centrum.
 • I Hudiksvall finns landskapets akutsjukhus och en rad företag som är världsledande inom sina verksamheter.
 • Bromangymansiet, med ett brett urval av program, är en nyligen rustad skola med plats för 1.800 elever.
 • Hudiksvall har en levande landsbygd och en storslagen och varierande natur. Här finns skärgården med över hundra öar, långa stränder och vackra skogar.
 • Här finns en aktivt föreningsliv och ett näringsliv med stor handlingskraft - många världsledande företag har sitt säte i vår kommun
 • Uttrycket "Glada Hudik" har använts länge - åtminstone från tidigt 1800-tal när hudikborna hade rykte om sig att vara ovanligt glada och gästfria. Ett uttryck och en känsla som lever kvar än idag!

Bra för dig att veta!

Löneutbetalningsdag är normalt den 27:e varje månad. Inträffar den 27:e på en lördag, sön- eller helgdag, betalas lönen ut första helgfria dagen före.

För att du ska få lön behöver du anmäla ditt bankkonto till Nordeas löneregister.

Instruktion för att anmäl lönekonto hos Nordea

Du behöver själv registrera ditt kontonummer senast sex bankdagar innan din
löneutbetalning. Annars kommer lönen inte in på ditt bankkonto utan ett
utbetalningskort skickas ut. Såhär gör du:

 1. Starta en webbläsare och skriv in följande webbadress: www.nordea.se/anmalkonto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 2. Klicka på den blå knappen ”Anmäl ditt konto”.
 3. Klicka på knappen ”Fortsätt”.
 4. Om du har ett BankID - Logga in med ditt BankID och följ sedan instruktionerna. Har du inte ett BankID? Bocka istället i rutan "Jag kan inte inneha ett BankID eller använder löntagarnummer" och följ sedan instruktionerna.
 5. Ange följande arbetsgivarnummer: Hudiksvalls kommun: 647554, Fiberstaden AB: 647551, Glysisvallen AB: 647552, Stiftelsen Hälsinglands Museum: 647555.

I Hudiksvalls kommun har vi elektroniska lönebesked. E-lönebeskedet innehåller samma information som lönebeskedet i pappersform.

Nordeas och Swedbanks kunder får sin lönespecifikation via Nordeas eller Swedbanks internetbank. Om du inte redan har elektronisk lönespecifikation måste du anmäla det via bankens internetbank.

Är du kund i annan bank anmäler du dig till Kivras digitala brevlåda.

Gå till Kivra.se och anmäl dig till deras digitala brevlåda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När du är på plats hos oss kommer du bli introducerad på din arbetsplats. Din närmaste chef och din arbetsgrupp ansvarar för att introducera dig på din enhet och för de uppgifter du ska arbeta med.

Vi vill att du ska ha en trygg anställning och en bra balans mellan jobb och fritid. Därför erbjuder vi som arbetsgivare förmåner som tar hand om dig både på och utanför arbetsplatsen.

Villkoren kan se lite olika ut beroende på yrkesområde och förvaltning men här har vi samlat exempel på förmåner som gäller många av våra medarbetare.

Läs mer om förmåner

Som anställd hos kommunen får du inte ha några bisysslor som kan vara förtroendeskadliga. Du som anställd är skyldig att meddela din chef om du har en bisyssla.

När du växer, växer Hudiksvalls kommun. Här är karriär- och utvecklingsmöjligheterna större än du kanske anar. Det innebär att det finns många möjligheter för dig att växa och utvecklas som anställd hos oss.

Läs mer om karriär och utveckling Öppnas i nytt fönster.

Kommunen är en demokratiskt styrd organisation som leds av kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Huvudansvaret för den kommunala verksamheten ligger hos de förtroendevalda politikerna. Hudiksvalls kommun består av flera förvaltningar och bolag. Till varje förvaltning är en nämnd kopplad. Förvaltningarna består av tjänstemän och nämnderna av folkvalda politiker. Varje bolag har en styrelse som också de består av politiker.

Läs mer om kommunens organisation

Hudiksvalls kommun kommer att behandla personuppgifter om dig. Vi kommer behandla de personuppgifter som behövs för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter som arbetsgivare och för att du ska kunna utföra ditt uppdrag.

Läs mer om personuppgifter

Har du några frågor?

Om du har frågor om din anställning eller din första dag? Kontakta din chef.