Jobba som sjuksköterska

När någon inte mår bra avgör du vad som behöver göras härnäst. När någon har ont, då hjälper du till att lindra smärtan. Du ligger steget före när hälsan sviktar. Och när livet stilla börjar nå sitt slut, då finns du där. Till sista stund. Du är en del i teamet för att uppnå helheten. Du har ett av Sveriges viktigaste jobb.

5 anledningar att jobba hos oss

Det finns en vanlig myt om att jobba som sjuksköterska inom en kommun skulle vara mindre avancerat än att jobba på ett sjukhus eller en hälsovårdscentral exempelvis. Det är skillnad att jobba inom en kommun, här erbjuds en stor del av kommunens innevånare vård upp till sjuksköterskenivå dygnet runt både i hemmet eller på vård- och omsorgsboende. Här har vi listat fem anledningar vad du får som medarbetare hos oss:

  • Vad slår ditt hjärta ett extra slag för? Hemsjukvård, vård- och omsorgsboende, funktionsnedsättning, nattarbete eller kanske trivs du bäst med att ha varierande placeringar? Här har du möjlighet att önska inom vilket eller vilka områden du vill jobba.
  • Du jobbar sällan mer än var fjärde helg – om du inte vill förstås, då försöker vi lösa det.
  • Din kompetens behövs och är uppskattad. Här får du ta eget ansvar och jobba med avancerade och varierande hälso- och sjukvårdsinsatser.

Hur ser min dag ut?

Som du säkert vet är ingen dag den andra lik som sjuksköterska, men dina främsta arbetsuppgifter är att:

  • Göra bedömningar
  • Besluta och sätta mål
  • Dokumentera
  • Planera, utföra/delegera och leda hälso- och sjukvårdsinsatser
  • Följa upp hälso- och sjukvårdsinsatser
  • Handleda, informera och utbilda andra medarbetare

Hos oss är ditt jobb självständigt samtidigt som du samverkar med andra yrkeskategorier, de boende och deras närstående och andra aktörer som exempelvis Region Gävleborg.

Förmåner

Läs vilka fler förmåner det finns som medarbetare hos oss.

Förmåner

Du bidrar till att människor trivs bättre här

Att vara sjuksköterska är ett av de viktigaste jobben man kan ha. Som sjuksköterska i Hudiksvalls kommun är du med och bidrar till att vi ska bli en av Sveriges bästa kommuner att leva och verka i. Det är ett uppdrag som ställer stora krav på oss och dig som medarbetare – samtidigt som det också ger oss goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan. Du ger våra kommuninvånare ökad livskvalité, oavsett om de befinner sig mitt i livet eller på väg mot livets slut.