Jobba som socionom

Som socionom har du möjlighet att arbeta inom många olika områden inom det sociala området. Oavsett vad du väljer så är grunden i dessa yrken att du arbetar med människor i olika skeden av livet. Ofta möter du människor i svåra situationer.

Socionomer ska i första hand hjälpa människor att själva åstadkomma förändringar i sina liv. För att kunna göra det måste man ha stor kunskap i hur både människor och samhället fungerar. Man måste kunna se helheten i sitt arbete men samtidigt ha förmågan att visa empati för de personer man arbetar med.

Vilka yrken finns i Hudiksvalls kommun?

Hos oss i Hudiksvalls kommun kan du med socionomutbildning arbeta som exempelvis socialsekreterare med barn, ungdomar och familjer som befinner sig i svåra situationer eller vuxna med beroendeproblematik. Du kan även arbeta som biståndshandläggare eller enhetschef.

Förmåner

Förutom att du har flera förmåner som tillsvidareanställd i Hudiksvalls kommun kan du som arbetar som socialsekreterare med barn och ungdomar få lönetillägg.

Läs vilka fler förmåner det finns som medarbetare hos oss

Varför ska man arbeta som socionom?

Slår ditt hjärta ett extra slag för att hjälpa andra människor? Vill du hjälpa människor som är i svåra situationer i livet att åstadkomma förändringar i sitt liv? Då kanske socionomyrket vore något för dig!

  • Du får möta människor och känna att du kan hjälpa till att skapa förändring i deras liv, till det bättre
  • Det finns stor variation på olika yrken som socionom vilket gör att du har många möjligheter – och goda chanser till jobb
  • Tack vare bredden på dessa olika yrken har du möjlighet att göra olika saker om du vill, utan att behöva byta arbetsgivare
  • Tycker du om att ta ett stort ansvar? Som socionom kommer du behöva fatta många beslut som har stor påverkan i andra människors liv. Det är ett stort och viktigt uppdrag