Delta och påverka

Närbild på en glad tjej klädd i grå kavaj som befinner sig på gågatan i Hudiksvall en solig dag. Många människor syns i bakgrunden.

Dina erfarenheter och synpunkter är viktiga och vi vill ha en bra dialog med dig som bor och verkar i vår kommun. Här kan du läsa mer om hur du kan lämna synpunkter och vilka frågor som vi vill ha din syn på just nu.

Som medborgare i Sverige har du olika möjligheter att påverka den politik som förs. Det viktigaste är rättigheten att rösta i riksdags-, landstings- och kommunalval. Du kan även kontakta en politiker direkt, de lyssnar gärna på dina synpunkter.

Som kommuninvånare kan du ta kontakt med enskilda politiker och be dem att ta upp en särskild fråga. Du vänder dig med din fråga eller åsikt till den nämnd som har det ansvarsområdet.

Undrar du över något är det oftast lättast att kontakta den förvaltning som hanterar frågan. I tjänstemännens arbetsuppgifter ligger bland annat att informera och upplysa allmänheten.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Kommunfullmäktige live

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050