Policy, riktlinje, rutin och checklista

Hudiksvalls kommuns personalpolitik beskrivs i styr- och policydokument som fastställs av kommunfullmäktige. De är framtagna i nära samarbete med de fackliga organisationer som är verksamma inom vår organisation. För oss är de levande dokument som revideras vid behov.

Till de sex policydokumenten finns det ett antal riktlinjer som inte är politiskt antagna. Syftet med dem är att, utifrån politiska övergripande viljeinriktningar, bryta ner och beskriva hur de ska användas i vardagen ute på våra arbetsplatser.

Dessutom finns ett antal rutiner och checklistor som mer konkret beskriver hur vi ska gå tillväga.

Styrdokument

Arbetsmiljö- och säkerhetspolicy