Förmåner

Medarbetare i soffa

För att vi ska kunna skapa ett hållbart samhälle för alla som bor, arbetar och besöker Hudiksvalls kommun är du som medarbetare det viktigaste vi har. Vi vill att du ska ha en trygg anställning och en bra balans mellan jobb och fritid. Vi erbjuder förmåner för att du ska ha det bra, både på och utanför arbetsplatsen.

Villkoren kan se lite olika ut beroende på yrkesområde och förvaltning men här har vi samlat exempel på förmåner som gäller många av våra medarbetare.

Mer tid över till annat

Vi vet att livspusslet kan vara svårt att få ihop med arbete, fritid och familjeliv. Därför erbjuder vi i flera av våra verksamheter flexibel arbetstid som underlättar för dig i din vardag. Du får lite mer frihet under ansvar helt enkelt.

Många arbetsuppgifter inom kommunen behöver man vara på plats på jobbet för att kunna utföra. Men inom vissa verksamheter har utvecklingen av digitala arbetssätt gjort det möjligt att distansarbete. På dessa arbetsplatser kan det finnas möjlighet att göra en överenskommelse om flexibelt arbete på distans.

Du har 25 semesterdagar. Från och med det år du fyller 40 år får du 31 dagar och vid 50 år får du 32 dagar.

Vill du ha ännu fler semesterdagar? Som anställd hos oss har du möjlighet att växla in årets semesterdagstillägg till extra lediga dagar. Beroende på ålder kan du få 5-6 dagar extra.

Mår du bra så mår vi bra

Padeltennis, yoga eller massage – vad du mår bäst av avgör du själv (och enligt Skatteverkets regler). Som anställd hos oss får du 1000 kronor i friskvårdsbidrag.

Från årsskiftet 2023/24 höjs friskvårdsbidraget till 1 500 kronor.

Alla anställda hos oss har möjlighet att simma en gång i veckan i något av våra tre badhus. Det kostar inte dig någonting.

Människor som mår bra arbetar bra. Vi har som ambition att det ska finnas en hälsoinspiratör på varje arbetsplats. Hälsoinspiratören ska hålla hälsofrågorna levande genom att inspirera alla kollegor att ta eget ansvar för sin hälsa. Exempel på aktiviteter som hälsoinspiratörerna har gjort är lunchträning, må bättre-bingo, frukostar, yoga och inspirationsföreläsningar.

Alla anställda blir automatiskt medlem i Personalklubben. I klubben ingår friskvårdssektionen, trivselsektionen, kommungolfen och konstvännerna. De hittar på olika aktiviteter för att öka trivseln bland oss som jobbar på Hudiksvalls kommun.

I Hudiksvall, Delsbo och Iggesund finns gym/motionsrum som du som medarbetare kan använda till ett förmånligt pris.

Hos oss kan du känna dig trygg

Hos oss erbjuds alla tillsvidareanställda en heltidsanställning. För dig som inte vill arbeta heltid erbjuder vi önskad sysselsättningsgrad.

Din pension består av tre delar: allmän pension, tjänstepension och privat pension. Tjänstepensionen är en kollektivavtalad pension som betalas av oss, Hudiksvalls kommun, som arbetsgivare.

Som anställd i Hudiksvalls kommun omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring.