Karriär och utveckling

Medarbetare har möte runt ett bord

När du växer, växer Hudiksvalls kommun. Här är karriär- och utvecklingsmöjligheterna större än du kanske anar. Tillsammans är vi 3 800 medarbetare inom 300 olika yrken som jobbar för att få en hel kommun att fungera. Det innebär att det finns många möjligheter för dig att växa och utvecklas som anställd hos oss.

Och om du så småningom vill testa något annat, då kan du byta jobb utan att byta arbetsgivare. Det är en av fördelarna med att arbeta i en stor organisation, tycker vi.

Medarbetarutveckling

Vi har medarbetarsamtal en gång om året där du och din närmsta chef tittar på året som gått, och såklart även framåt. Vid varje medarbetarsamtal tar du tillsammans med din chef fram en individuell medarbetarplan. För när du växer, då växer vi.

Vill du bli framtidens ledare?

Hos oss har du som tillsvidareanställd möjlighet att söka till ledarskapsprogrammet Framtida ledare. Det är ett sätt att låta medarbetare som är intresserad av att bli ledare få möjlighet till utbildning – och känna efter om ledarskapet inom offentlig sektor är något för hen. Programmet ges varje år och är i samarbete med Hudiksvalls kommun och andra kommuner i Gävleborgs län.

Trainee

Vi som jobbar inom offentlig sektor har Sveriges viktigaste jobb. Det vill vi att fler ska få möjlighet att upptäcka. Därför erbjuder vi tillsammans med sju andra kommuner i Sundsvallsregionen ett traineeprogram som pågår under 9 månader. Programmet är för dig som tagit examen under de tre senaste åren. Inom vilka yrkesområden traineeplatserna finns varierar från år till år. Här har du en möjlighet att omsätta din utbildning i praktiken, personlig och professionell utveckling och stora möjligheter att skapa värdefulla nätverk för nutid och framtid.

Mer om Trainee på Trainee Sundsvallsregionens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utvecklas som ledare

Vi vet att en stark och framgångsrik organisation bygger på ett gott ledarskap. Därför erbjuder vi dig som ledare och chef flera utbildningar för att du ska få möjlighet att utveckla ditt ledarskap. Bland annat utbildningar inom kompetensbaserad rekrytering, ekonomiansvar, arbetsmiljö, utmanande samtal och "Mitt ledarskap".

Förstelärare

Som förstelärare utvecklar du läraryrket och bidrar till en god undervisning för våra barn och elever. I Hudiksvalls kommun kan du jobba som förstelärare inom förskolan, grundskolan, anpassade grundskolan, gymnasieskolan, anpassade gymnasieskolan, vuxenutbildningen samt övergripande på lärandeförvaltningen.

Mer om att arbeta som förstelärare i Hudiksvalls kommun