Jobba som förskollärare

Import

Våra barn är framtiden. De är det viktigaste vi har och hos oss ser vi dem som huvudpersoner och uppdragsgivare. Som förskollärare jobbar du med barns utveckling och lärande, från de första orden fram till dess att de börjar i skolan.

Som förskollärare väcker du nyfikenhet hos våra barn genom lustfyllt lärande. Vi låter dem vara medforskare i det som händer runtomkring. Vi låter dem upptäcka världen på dagarna! Barns lärande och utveckling är förskolans viktigaste uppdrag.

Hos oss jobbar du i små enheter där din kompetens gör skillnad. På riktigt.

Vi vill göra skillnad och skapa möjligheter. För nutid och framtid. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna känna jag kan, jag vill, jag vågar!

Upptäck världens tillsammans med barnen

Alla våra förskolor ligger nära naturen så det är lätt att tillsammans med barnen utforska den lilla världen bland myror och stenar. Den stora världen finns bara ett knapptryck bort tack vare trådlöst nätverk och surfplattor. Världen är stor och det finns mycket att upptäcka.

Hög uppdragsförståelse ger hög kvalité

Här jobbar vi mycket med att skapa en hög förståelse för förskolans uppdrag hos våra medarbetare och det systematiska kvalitetsarbetet är i fokus. Vi håller en hög kvalité på våra förskolor och det har vi fått kvitto på när Skolinspektionen granskat våra förskolor.

Närvarande chefer ger bättre arbetsmiljö

Att ha en närvarande chef är en viktig del för våra medarbetares arbetsmiljö och för att trivas ännu bättre på jobbet. Trivs man bra på jobbet så gör man ett ännu bättre jobb med barnen. Därför har våra rektorer ansvar för max tre förskolor var.

Karriär- och utvecklingsmöjligheter

Som legitimerade förskollärare i Hudiksvalls kommun finns det många möjligheter. Du kan bland annat:

  • Få en mentor under ditt första år om du är nyexaminerad. Vi vet att det kan kännas lite nervöst och med skräckblandad förtjusning att komma helt ny från högskole-/universitetsstudier ut i arbetslivet. Din mentor finns där för att du ska få en chans att växa in i din roll som förskollärare, att du ska känna dig trygg och bekväm. Det är bra för barnen, för dig och för förskolan. För alla.
  • Bli förstelärare. Det är vi en av de första kommunerna i Sverige att erbjuda våra förskollärare.
  • Göra karriär inom förskolan genom flera steg: lokal lärarutbildare, mentor, förstelärare och lektor.
  • Alla kan inte allt, men alla kan något! Dina kollegor lär dig nya saker och de bidrar till din utveckling, precis som du gör för dem tack vare att vi jobbar mycket i nätverk och med kollegialt lärande.

Förmåner

Läs vilka fler förmåner det finns som medarbetare hos oss.

Förmåner

Bli vikarie

Är du intresserad av att bli vikarie inom förskola/skola/kök?

Bli vikarie

Vill du vara med?

Tillsammans fortsätter vi att utveckla förskolan och skolan. Är du intresserad av att börja jobba hos oss? Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Lämna en intresseanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ska du flytta hit? Vi hjälper dig med flyttbidrag

Flyttar du hit från en annan kommun erbjuder vi 10 000 kr i flyttbidrag, under vissa förutsättning. Här hittar du mer information om flyttbidraget:

Flyttbidrag för förskollärare och lärare