Jobba som lärare

Import

Tänk dig en skola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Där varje elev får vara den hen vill vara. Där vi tillsammans kan utveckla idéer och odla drömmar. Att vara lärare är ett av Sveriges viktigaste jobb och det tar vi på stort allvar. Vi vill göra skillnad och skapa möjligheter. För nutid och framtid. För barn och elever. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna känna jag kan, jag vill, jag vågar!

Vi har 17 grundskolor, anpassad grundskola, gymnasie, anpassad gymnasieskola och vuxenutbildning.

Karriär- och utvecklingsmöjligheter

Som legitimerad lärare i Hudiksvalls kommun finns det många möjligheter till utveckling och karriär. Du kan bland annat:

  • Få en mentor under ditt första år om du är nyexaminerad. Vi vet att det kan kännas lite nervöst och med skräckblandad förtjusning att komma helt ny från högskole-/universitetsstudier ut i arbetslivet. Din mentor finns där för att du ska få en chans att växa in i din roll som lärare, att du ska känna dig trygg och bekväm. Det är bra för elever, för dig och för skolan. För alla.
  • Göra karriär inom skolan genom flera steg: lokal lärarutbildare, mentor, förstelärare och lektor.
  • Bli förstelärare och bidra till andra pedagogers utveckling. Du kan antingen jobba med interna uppdrag eller externa uppdrag.
  • Alla kan inte allt, men alla kan något! Dina kollegor lär dig nya saker och de bidrar till din utveckling, precis som du gör för dem tack vare att vi jobbar mycket i team och med kollegialt lärande.
  • Pluggar du till lärare? Via högskolan i Gävle och Mittuniversitetet kan du studera till lärare samtidigt som du arbetar som lärare hos oss och får lön under hela studietiden.

Likvärdiga grundskolor

Med hjälp av statsbidraget för likvärdig skola jobbar vi aktivt med att stärka likvärdigheten i våra grundskolor. Ambitionen är att öka förutsättnigarna för alla barn och elever i kommunen att nå så långt de kan i sin kunskapsutveckling och samtidigt må bra och känna sig trygga.

Förmåner

Läs vilka fler förmåner det finns som medarbetare hos oss.

Förmåner

Vill du vara med?

Tillsammans fortsätter vi att utveckla förskolan och skolan. Är du intresserad av att börja jobba hos oss? Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Lämna en intresseanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ska du flytta hit? Vi hjälper dig med flyttbidrag

Flyttar du hit från en annan kommun erbjuder vi 10 000 kr i flyttbidrag, under vissa förutsättning. Här hittar du mer information om flyttbidraget:

Flyttbidrag för förskollärare och lärare