Jobba som socialsekreterare

Som socialsekreterare har du möjlighet att arbeta inom många olika områden inom det sociala området. Oavsett vad du väljer så är grunden i dessa yrken att du arbetar med människor i olika skeden av livet. Ofta möter du människor i svåra situationer.

Socialsekreterare ska i första hand hjälpa människor att själva åstadkomma förändringar i sina liv. För att kunna göra det behöver du ha kunskap i hur både människor och samhället fungerar.

Varför ska du arbeta som socialsekreterare?

Om du vill hjälpa människor som är i svåra situationer i livet att åstadkomma förändringar i sitt liv? Då är yrket något för dig!

Som socialsekreterare hos oss får du:

  • Möta människor och känna att du kan hjälpa till att skapa förändring, till det bättre.

  • Som ny medarbetare erbjuds du introduktion och utbildningar anpassade till dina behov och som kommer att ge dig de verktyg du behöver. Du har ett nära ledarskap och stöd av kollegor. Du behöver aldrig känna dig ensam.

  • Du kan välja att jobba som socialsekreterare inom flera olika områden. Till exempel barn och unga, vuxna, äldre och funktionsvariation. Eftersom området är så brett har du möjlighet att rikta in dig på den målgrupp som du är intresserad av.

  • Tack vare bredden på dessa olika yrken har du möjlighet att göra olika saker om du vill, utan att behöva byta arbetsgivare. Du kan välja att jobba med barn/ungdomar, vuxna, som biståndshandläggare eller som enhetschef – chansen till jobb är stor.

Förmåner

Läs vilka fler förmåner det finns som medarbetare hos oss.

Förmåner