Hudiksvalls kommun i sociala medier

Kommunens sidor i sociala medier är en mötesplats för dig som bor här eller är nyfiken på Hudiksvalls kommun. Här berättar vi om sånt som händer i kommunen och ger möjlighet att ställa frågor, kommentera och diskutera. Vi försöker svara på dina frågor inom 24 timmar på vardagar.

Tänk på att

 • Kommunens sidor i sociala medier är inte en arena för politiska diskussioner eller opinionsbildning
 • Det är inte okej att göra kommersiella inlägg och publicera reklam
 • Publicera inte sekretessbelagda eller känsliga personuppgifter om enskilda personer.
 • Du får inte skriva kommentarer som innehåller kränkningar, förtal eller personliga angrepp, hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
 • Publicera inte upphovsrättsskyddat material eller till exempel bilder som bryter mot GDPR.

Dialogen är viktig och för att det ska funka behöver alla visa respekt för varandra och det ämne som diskuteras. Här ska alla känna sig välkomna och trevligt bemötta. Därför uppmanar vi dig att använda en god ton och följa våra kommentarsregler:

Vi vill att du

 • har en trevlig samtalston och behandla andra med respekt när du kommenterar
 • skriver i eget namn. Det är inte okej att använda anonyma konton eller fejkade konton.
 • håller dig till fakta inte skriver sådant som är uppenbart falskt eller att länka till sidor med falsk information eller till länkar som man inte genom länknamnen kan se vad de leder till.
 • inte publicerar våldsskildringar eller pornografi.
 • inte uppmanar till brott.

Har du ett personligt ärende hänvisar vi dig till ordinarie kontaktvägar, till exempel e-post eller telefon.

Om du inte håller dig till kommentarsreglerna

 • Vi kan välja att ta bort innehåll som bryter mot dessa regler eller strider mot sidans syfte. Det kan till exempel vara kommentarer som rör en enskild medarbetare och inte hens yrkesutövning eller opinionsbildning eller propaganda.
 • Om någon bryter mot dessa regler flera gånger trots att vi informerat om att det inte är tillåtet, blockerar vi den personen.
 • Om vi upptäcker ett fejkkonto kan vi blockera det från sidan.
 • Inlägg som bryter mot lag polisanmäls.

Om du själv upptäcker innehåll som bryter mot reglerna kan du anmäla det till:

kommunikation@hudiksvall.se

Du kan också använda Facebooks egen funktion för detta, klicka då på "anmäl" som finns vid varje inlägg.

Bra att veta

Det kan hända att vi visar upp dina kommentarer och inlägg när vi berättar om våra sociala medier och vill visa exempel på dialog.

Hudiksvalls kommun hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen och kompletterande dataskyddsregler.

hudiksvall.se/personuppgifter

Här finns vi i sociala medier

Facebook

Bromangymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.HIT - Hudiksvalls Industri Tekniska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Restaurangskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Mulle Meck i Glada Hudik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.KomTek Glada Hudik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Rekryteringsenheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tryggebo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Hudiksvalls kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Glada Hudik-teatern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Edsbacka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Lyckbacken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Rosenborgs servicehus i Näsviken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Pedagogisk samardnare, Broman Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Norrhälsinge räddningstjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Kultur Hudiksvall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Hudiksvalls bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Fritidsgårdarna i Hudiksvalls kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Instagram

Bromangymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Fritidsgårdarna i Hudiksvalls kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Mulle Meck Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Östra skolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Glada Hudik-teatern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Håsta skola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Fältarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Öppna förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • KomTek

Snapchat

 • Fritidsgårdarna i Hudiksvalls kommun
 • Fältarna

LinkedIn

Hudiksvalls kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hudiksvalls kommun hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen och kompletterande dataskyddsregler. Besök gärna hudiksvall.se/personuppgifter för att läsa mer om kommunens hantering av personuppgifter.

Gallring

Gallringsbeslutet gäller för information (inlägg och kommentarer) som genom sitt innehåll eller sin funktion kan anses vara av tillfällig eller ringa betydelse för verksamheten. Det gäller till exempel:

 • Frågor som genererar svar av allmän karaktär.
 • Inlägg och kommentarer som gäller för kännedom.
 • Kommentarer och inlägg som inte rör kommunens verksamhet.

Därutöver gäller följande:

 • Information som kan vara belagd med sekretess eller brottslig, stötande eller kränkande information gallras omedelbart efter det att den tagits om hand för diarieföring och arkivering.
 • När inlägg och kommentarer blivit inaktuella kan de tas bort.