Stöd till arbete, för dig med psykisk funktionsnedsättning

Vill du jobba? Då hjälper vi dig!

I Hudiksvall pågår nu ett arbete enligt IPS-modellen för att erbjuda dig med psykisk ohälsa stöd till arbete. Enda förutsättningen för att få komma med i projektet är din egen motivation - du ska vilja arbeta.

Arbetssökandet inleds tidigt, oftast inom 1 månad. Det finns inga krav på utredningar eller bedömningar.

Alla som vill och kan är välkomna att ta del av projektet så länge du: är i arbetsför ålder, bor i Hudiksvalls kommun, vill arbeta inom en snar framtid och har en kontakt i psykiatrin, och/eller i socialpsykiatrin. 

Modellen, en av de mest effektiva

Arbete med stöd, enligt modellen Individual placement & Support (IPS) är en evidensbaserad vidareutveckling av Supported Employment (SE) som genom nationell forskning visat sig vara en av de mest effektiva arbetsrehabiliteringsmetoder för att hjälpa personer med psykisk funktionsnedsättning att få ett arbete på den vanliga arbetsmarknaden.

Hur hittar man ett lämpligt jobb?

Det är ett stort arbete i sig, att ta kontakt med arbetsgivare och rekrytera arbetstillfällen. Att gemensamt matcha personens arbetsprofil med potentiella arbetsgivare samt att göra personliga besök på valda arbetsplatser och i arbetsgivarnätverk av olika slag.

När man väl fått ett jobb då?

Tillgång till stöd är inte tidsbegränsat när du följer IPS-modellen. 

Om IPS-projektet i Hudiksvall

Social- och omsorgsförvaltningen projektleder och har med sig Region Gävleborg (psykiatrin), Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan i projektet. IPS är integrerad med den psykiatriska behandlingen. Alla aktiviteter inom projektet koordineras med ditt behandlingsteam och berörd kommunal personal.

Vill du veta med om projektet?

Ta gärna kontakt med vår projektledare Mikael eller våra arbetscoacher.

Projektet är organisatoriskt placerat under social och omsorgsförvaltningen och leds av en projektledare. Vi har två heltidsanställda Ips coacher som stödjer dig under hela tiden du deltar i projektet. Vi håller till på Jakobsbergvägen 24.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050