Problem i familjen

Närbild på två små stenar som ligger på en träbrygga med gråa brädor.

I bland kan det vara så att det inte funkar i familjen - mamma eller pappa funkar dåligt som förälder, nån i familjen dricker för mycket eller är spelberoende, du är rädd att bli slagen...

Du kan få råd och stöd av:

  • Socialtjänsten - stöttar familjer genom bland annat utredning, stödsamtal, kontaktfamilj, vård och behandling, familjehem, kontaktperson. Ditt hjälpbehov avgör vilka insatser du kan få.
  • Beroendecentrum - hit kan du vända dig om du eller någon i din närhet har frågor eller problem med missbruk och beroende av olika slag.
  • Fältassistenterna finns för barn och unga för att ge stöd och trygghet. Fältassistenterna finns där barn och unga finns på till exempel skolor, fritidsgårdar och andra platser i samhället.

Läs mer om BeroendecentrumLäs mer om fältassistenternaLäs mer om missbruk och beroendeLäs mer om våld och övergreppLäs mer om familjehem och behandlingshemLäs mer om kontaktfamilj, kontaktpersonLäs mer om socialtjänstens barn- och ungdomsteam

Brottsofferjouren 0200-21 20 19

Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan man ringa och vara anonym om man vill och få stöd och information.

Barnens hjälptelefon, BRIS tfn 116 111

Till BRIS kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen. Du kan också chatta med BRIS.

bris.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är Röda Korsets chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst. Läs mer om Jourhavande Kompis på Röda korsets webbplats:

Jourhavande kompis (rkuf.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

BRIS vuxentelefon om barn

BRIS vuxentelefon om barn har telefonnummer 077-150 50 50. Dit kan vuxna ringa.

Barn- och familjehälsan

Barn- och familjehälsan är en psykosocial verksamhet inom primärvården för blivande föräldrar, barn 0-12 år och deras familjer. Läs mer om barn- och familjehälsan på 1177.se:

Barn- och familjehälsa Hudiksvall Nordanstig (1177.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samordning

Ibland kanske du behöver stöd och hjälp från flera håll. Då kan det vara bra att stödet samordnas på bästa sätt för dig. Vänd dig till någon av dem som ger dig stöd och be om ett samordningsmöte där alla som du vill träffas för att samordna ditt stöd. Det samordnade stödet dokumenteras på mötet i en Samordnad Individuell Plan, SIP