Sunnansjös gruppbostad

Välkommen till Sunnansjös gruppbostad

Sunnansjö gruppbostad är ett boende för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Boendet har 6 lägenheter varav en ligger utanför.

Vi har personal dygnet runt, dessutom finns en enhetschef och en administratör. Vi vill skapa en trygg och trevlig miljö, stödja och leda dig som bor här till positiv utveckling och vara lyhörda för dina och dina anhörigas önskemål och behov.

Stödperson

Vi jobbar som stödpersoner vilket innebär att en - två personer är huvudansvariga för dig som bor här.

Våra lägenheter

Lägenheterna har kök och badrum, du kan välja om du vill ha badkar eller dusch. Du har tillgång till del av förråd. Du hyr lägenheten med eget andrahandskontrakt.

Hälso- och sjukvård

Vi har egen sjuksköterska. Läkare från primärvården finns att tillgå. Vi har tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut vid behov.

Aktiviteter

Vi har tillgång till fritidskonsulent, som anordnar aktiviteter som bowling, gymnastik och matlagning. Gruppbostaden gör även enskilda- och gruppaktiviteter allt efter de boendes önskemål. Samtliga boende har individuell aktivitets- och semesterplanering.

Mat

Vi har gemensam matlagning på boendet, men om du vill har du även möjlighet att laga all din mat inne i din lägenhet.

Ledig dag

De flesta som bor hos oss arbetar på daglig verksamhet. Om det finns behov av att vara hemma en halv-en dag i veckan för att städa din lägenhet och handla så är det möjligt.

Vad kostar det?

Du betalar endast din egen hyra och matkostnad. Du betalar inget för omvårdnad och städning.

Synpunkter

Dina synpunkter är viktiga för att verksamheten ska bli så bra som möjligt. På kommunens hemsida kan du lämna synpunkter, klagomål och beröm. Det finns även en blankett som du kan fylla i och lämna in till oss.

Synpunkter och klagomål

Bra att veta

  • Glöm inte att göra adress­ändring!
  • Det finns möjlighet att söka bostads­tillägg/bidrag hos Försäkrings­kassan eller Pensionsmyndigheten.
  • Teckna gärna en hem­försäk­ring.
  • Du kan flytta med ditt telefon­abonnemang.
  • Du möblerar lägenheten med egna möbler och utrustning.
  • Det är bra om kläderna är märkta. Tänk på att ha kläder och textilier som är lätta att tvätta i maskin. Tvättstuga finns i gruppbostaden.
  • Vi serverar näringsriktig kost tre gånger om dagen samt mellan­mål. Har du önskemål om special­kost ordnar vi det. Vi planerar maten gemensamt.
  • Dina synpunkter är viktiga för att verksamheten ska bli så bra som möjligt. Använd gärna vår blankett för synpunkter och klagomål.Vi har inga särskilda besöks­tider.All personal inom kommunens omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning har tystnadsplikt.