Bli språkvän

- och ge en nyanländ en bra start i det nya hemlandet!

Genom att bli språkvän har du möjlighet att ge någon som är nyanländ i Hudiksvalls kommun en bra start i sitt nya hemland. Samtidigt som du lär känna en ny kultur.

En språkvän ger den som är nyanländ mer kontakt med svenskar och det svenska samhället. Det ökar kunskapen om svenska traditioner, den svenska kulturen och språket.

Din insats ger de nyanlända en möjlighet att snabbare komma in i samhället.

Du kan bli språkvän!

Du behöver inga speciella förkunskaper för att bli språkvän, bara du är intresserad av att träffa människor från andra kulturer i ett ömsesidigt utbyte. Samt att du vill dela med dig genom att träna svenska och visa det svenska samhället.

Alla som är över 18 år kan bli språkvän, både unga och äldre personer. Det kan vara en person, en förening, ett kompisgäng eller en familj.

Vad gör en språkvän?

Du lär känna en ny kultur och får kanske en vän för livet. Du ger av din tid och dina kunskaper om Sverige och svensk kultur, men får inga pengar i ersättning.
Det är du och den nyanlända som tillsammans bestämmer när ni ska träffas och vad ni ska göra utifrån era intressen.

Ni ska i första hand umgås, ha roligt och bekanta er med varandra. Som till exempel gå på promenader, ta en fika, gå på studiecirklar tillsammans och annat som ni tycker är givande och intressant.

Vill du bli språkvän?

Ta kontakt med oss på volontärverksamheten i Hudiksvalls kommun. Vi matchar dig med en nyanländ och hjälper dig med att planera det första mötet. Du kan även göra en intresseanmälan via länken här nedan:

Intresseanmälan - Jag vill bli en språkvän Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (e-tjänst)

Intresseanmälan - Jag vill ha en språkvän Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (e-tjänst)

Är du nyanländ och vill får mer kontakt med svenskar och det svenska samhället?

Få en bra start i Hudiksvall, vi har en språkvän för dig! En språkvän ger dig som nyanländ mer kontakt med svenskar och det svenska samhället. Kontakta oss!