Kompetensförsörjning

Tre personer som sitter och pratar i en soffa. Framför sig har de ett soffbord med två kaffekoppar

Kompetensförsörjning en viktig nyckel för att bygga ett samhälle med social hållbarhet och tillväxt. För att förbättra matchningen mellan utbudet av arbetskraft och arbetsmarknadens behov krävs nära samverkan mellan näringsliv, myndigheter och kommun.

Har ditt företag ett behov av att anställa och en vilja att bli mer inkluderande? Har du svårigheter att hitta rätt kompetens och vill tänka nytt i rekryteringen?

Vi på Jobbcentrum bistår med stöd och matchning för dig och ditt företag vid anställningar med till exempel lönestöd i nära dialog och samarbete med Arbetsförmedlingen.

Anställ med stöd

Har ditt företag svårt att hitta rätt kompetens? På Cul kan du få hjälp på flera olika sätt. Vi vill skapa ett attraktivt Hudiksvall och ett blomstrande näringsliv genom att erbjuda våra medborgare möjligheter att utbilda sig mot arbetslivets behov, utan att behöva flytta från Hudiksvall.

Culs samarbete med näringslivet

Genom Trossen skapar vi möjlighet att påverka den långsiktiga kompetensförsörjningen i Hudiksvall. Vi ger också våra ungdomar möjlighet att tidigt möta arbetslivet och att få kunskap och erfarenhet inför fortsatta studier och yrkesliv.

Trossen Hudiksvall

Att ta emot elever från grundskolan på prao är ett bra tillfälle att ge dem en positiv bild av din arbetsplats och av arbetslivet. Många branscher står inför stora utmaningar vad gäller rekrytering av rätt kompetens i framtiden och praon kan vara er bästa långsiktiga investering.

Ta emot prao årskurs 8 och 9

Mellanåret är ett fjärde år som elever på naturvetenskapliga- eller tekniska programmet på Bromangymnasiet kan välja att gå efter studenten. Eleven får då prova på att jobba som ingenjör och samtidigt studera högskolekurser under ett år.

Läs mer om mellanåret på Bromangymnasiets webbplats:

Mellanåret - jobba som ingenjör efter studenten (bromangymnasiet.se)