Dator och skärm

Databaser och digitala arkiv

Du kan använda många av bibliotekets tjänster via internet när du vill hemifrån. Vissa av tjänsterna kräver att du har ett lånekort och pinkod.

Sök i databaser och digitala arkiv

Informationssökning

  • LIBRIS webbsök länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster – erbjuder sökning bland fem miljoner titlar på svenska bibliotek utanför Helge-samarbetet.
  • Alex författarlexikonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster – Författarlexikonet innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen. Alla typer av författare finns med. Här finns klassiker och nobelpristagare men också våra dagars populära bästsäljare, barn- och ungdomsboksförfattare etc. Logga in med lånekortsnummer och pinkod om du inte blir inloggad automatiskt.

Fonder och stipendier

  • GlobalGrantlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster – Här får du reda på var du ska vända dig till för att finna de pengar du behöver. GlobalGrant innehåller information om fonder, stiftelser och andra bidragsgivare. Logga in med ditt lånekortsnummer.

Släktforskning

Arkivdigital och SVAR finns installerat på datorer som står i studierum på Hudiksvalls bibliotek. Du kan antingen ringa i förväg till informationsdisken och be om att boka ett rum eller anmäla dig på plats. Man kan tänka på att det kan vara upptaget om man inte hör av sig i förväg. SVAR finns även tillgängligt på biblioteken i Näsviken, Delsbo och Iggesund.

Tidningsdatabas

Hudiksvalls bibliotek har tillgång till mer än 400 tidningstitlar från hela landet, sammanlagt mer än 20 miljoner sidor. Allt från Dagens Nyheter till Söderhamns Tidning och Hudiksvallstidningen finns digitaliserat.

https://tidningar.kb.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du själv söka bland dagstidningarna, men för att läsa material från 1905 och framåt får du besöka Hudiksvalls bibliotek.

Tidskriftsdatabasen är tillgänglig på en bärbar dator som bokas i bibliotekets informationsdisk. Det går självfallet också bra att höra av sig via telefon eller e-post. Datorn bokas 3 timmar i taget.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050