Mulle Meck i Glada Hudik

Hos Mulle Meck i Glada Hudik får ditt barn vara kreativ, använda sin upptäckarglädje och problemlösningsförmåga.

Här mekar vi med riktiga mojänger och molijoxer. Kliv in i Mulle Mecks värld och ta en tur med flygplanet, en rymdfärd med Mulles raket eller provkör Mulles bil. Här kan du snickra eller spela CD-rom spel och mycket mer.

Vill du garantera en lektid?

Just nu går det inte att boka en lektid.

Vad ska jag som besökare tänka på under coronapandemin?

För att minska risken för smitta är det viktigt att du som besökare följer Folkhälsomyndigheten rekommendationer; stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll anstånd samt genom att följa våra hänvisningar. Det är även viktigt att du tänker på avståndet inne på Mulle Meck i Glada Hudik.

Vilka anpassningar har gjorts på Mulle Meck i Glada Hudik med anledning av coronaviruset?

För att skydda dig och andra har vi gjort en del anpassningar:

  • Handsprit finns vid entrén och tops finns att trycka med på kortläsaren
  • Avståndsmarkeringar vid entrén. Eftersom antalet personer inne på Mulle Meck är begränsat, innebär det att man kan få vänta på att komma in. Även medans man väntar så ska man hålla avståndet.
  • Antalet besökare är begränsat till 25 personer. Det gör att vi kan vara tvungen att stänga entrén om vi får många besökare samtidigt.
  • Vi har ökat avstånden mellan borden i caféet för att underlätta att hålla avståndet.
  • Om du visar symtom när du besöker oss kan vi behöva be dig att lämna besöksmålet.
  • Ökad städning av toaletter och allmänna ytor. Fokus på ställen där besökare sätter sina händer.
  • Fortsatt höga hygienrutiner vid mathantering
  • Vi har satt upp instruktioner på hur man tvättar händerna på alla toaletter.

Är det säkert att besöka Mulle Meck i Glada Hudik utan att smittas?

Vi har förberett allt vi kan men det är också viktigt att du som besöker oss följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer, är frisk, tvättar händerna och håller avstånd till andra. Tillsammans minskar vi risken för smittspridning!

Vad händer om det blir trångt i Mulle Meck i Glada Hudik?

Antalet som vistas i lokalen samtidigt är begränsad för att det ska vara enklare och säkrare att hålla avståndet. Det innebär att personal kan be dig att flytta på dig om det är många besökare på liten yta.

Kan det bli fullt på Mulle Meck i Glada Hudik?

Ja, det är begränsat antal besökare på Mulle Meck i Glada Hudik i sommar så det kan bli fullt. Det gör att dagar då många besöker oss kan vi vara tvungna att tillfälligt stänga entrén.

Historien om Mulle Meck

Mulle Meck föddes i byn Djupvattnet som ligger drygt 50 km från Storforsen och 75 km från Blåvattnet. Hans föräldrar heter Mia och Malte Meck. När Mulles pappa Malte var ung reste han runt i USA och jobbade med många spännande saker. Senare återvände han till Sverige och Djupvattnet, där han startade en liten mekanisk verkstad. Det är från Malte som Mulle ärvt sitt intresse för tekniska saker.

Mulles livssyn

Mulle har en stillsam, vidsynt förståelse för de flesta mänskliga drag – utom våld, direkta orättvisor och falskhet. Möter han dessa dåliga egenskaper hos människor säger han ifrån med en enkel och dräpande rättframhet. Han har nämligen lärt sig att man inte ska få sin motståndare att tappa ansiktet.

Mulle deppar inte särskilt mycket. Han resonerar så här: "Om man får ett problem, så måste det också finnas en lösning på det problemet. Det är bättre att hitta lösningen än att låta problemet knäcka en."

Vad funderar Mulle på när han sitter i gungstolen framför brasan? Frågor som ofta sysselsätter honom är: om tiden inte har någon början och inget slut, hur kan man då veta att man är mitt i tiden? Har tiden alltid funnits?

Om tiden inte alltid har funnits, vad fanns då före tiden? Eller – om universum en gång skapades ur ingenting; vad fanns då före Universum? Ingen-ingenting? Eller Något-ingenting?

Och som Mulle säger; "Det finns inget som kan kallas skrot! Bara gamla saker som kan användas på nya sätt. Rulla ut och rulla på!"

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050