Bibliotek

Välkommen till biblioteken i Hudiksvall som är en del av samarbetet med andra folkbibliotek i Hälsingland och Gästrikland, HelGe-biblioteken.

Biblioteken i Hudiksvalls kommun består av ett huvudbibliotek, fem filialer och ett mobilt bibliotek. På våra bibliotek finns ett stort utbud av olika medier, t ex böcker, film, musik och tidskrifter. Det finns även möjlighet att göra kopior och låna dator för utskrifter.

Öppettider på våra bibliotek i sommar

Mellan 27 juni - 21 augusti har biblioteket i Hudiksvalls kommun förändrade öppettider. Mer information om våra bibliotek och öppettider hittar du på respektive biblioteks sida.

Bjuråkers bibliotekBromangymnasiets bibliotekDelsbo bibliotekEnångers bibliotekHudiksvalls bibliotekIggesunds bibliotekNäsvikens bibliotekSörforsa bibliotekMobila biblioteket

På fem av våra bibliotek, Delsbo, Enånger, Hudiksvall, Iggesund och Sörforsa, går det att få tillgång till självserviceöppet och då kan du komma in och göra dina ärenden när biblioteket är stängt. Kom in för att få mer information!

Läs mer om självserviceöppet

Vi rekommenderar våra digitala tjänster, som man kan ta del av hemifrån. Vi erbjuder bland annat filmstreaming och gratis tidskrifter samt e-böcker och e-ljudböcker. På helgebiblioteken.se kan du själv förlänga dina lån och göra reservationer, då loggar du in med ditt personnummer/lånekortsnummer och pin-kod.

Länk till information om vårt digitala bibliotekLänk till Helgebiblioteken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.