Bibliotek

Välkommen till biblioteken i Hudiksvall som är en del av samarbetet med andra folkbibliotek i Hälsingland och Gästrikland, HelGe-biblioteken.

På våra bibliotek finns ett stort utbud av olika medier, till exempel böcker, film, musik och tidskrifter. Det finns även möjlighet att göra kopior och låna dator för utskrifter.

Våra bibliotek och deras öppettider

Avgifter för biblioteken

Alla medier är gratis att låna på biblioteken. Men om du skadar eller förlorar utlånat material utgår en avgift. Vi tar också en avgift för kopior och utskrifter. Här hittar du mer information om våra avgifter:

Avgifter för biblioteken

Mer om våra bibliotek

På våra bibliotek kan du få tillgång till självserviceöppet. Då kan du göra dina ärenden på biblioteket även när det är stängt.

Självserviceöppet på biblioteken

För oss är det viktigt att du som besökare ska trivas hos oss. Här är de ordningsregler som gäller på våra bibliotek. Det är viktigt att du som besökare känner till och respekterar dem.

Ordningsregler på våra bibliotek

Vi rekommenderar våra digitala tjänster, som man kan ta del av hemifrån. Vi erbjuder bland annat filmstreaming och gratis tidskrifter samt e-böcker och e-ljudböcker.

E-biblioteket

På helgebiblioteken.se kan du själv förlänga dina lån och göra reservationer, då loggar du in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och pin-kod.

Evenemang på biblioteken

Bibliotekens evenemang för vuxna