Databaser och digitala arkiv

Närbild på en datorskärm och ett svart tangentbord. Bredvid den står en skylt med Information om digital läsning.

Du kan använda många av bibliotekets tjänster via internet när du vill hemifrån. Vissa av tjänsterna kräver att du har ett lånekort och pinkod.

Sök i databaser och digitala arkiv

Informationssökning

LIBRIS webbsök erbjuder sökning bland fem miljoner titlar på svenska bibliotek utanför Helge-samarbetet.

LIBRIS webbsök Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Författarlexikonet innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen. Alla typer av författare finns med. Här finns klassiker och nobelpristagare men också våra dagars populära bästsäljare, barn- och ungdomsboksförfattare etc. Logga in med lånekortsnummer och pinkod om du inte blir inloggad automatiskt.

Alex författarlexikon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fonder och stipendier

På GlobalGrant får du reda på var du ska vända dig till för att finna de pengar du behöver. GlobalGrant innehåller information om fonder, stiftelser och andra bidragsgivare. Logga in med ditt lånekortsnummer.

GlobalGrant Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Släktforskning

Arkivdigital och SVAR finns installerat på datorer som står i studierum på Hudiksvalls bibliotek. Du kan antingen ringa i förväg till informationsdisken och be om att boka ett rum eller anmäla dig på plats. Man kan tänka på att det kan vara upptaget om man inte hör av sig i förväg. SVAR finns även tillgängligt på biblioteken i Näsviken, Delsbo och Iggesund.

Läs mer om släktforskning