Databaser och digitala arkiv

Person som sitter vid en laptop på biblitoteket

Du kan använda många av bibliotekets tjänster via internet när du vill hemifrån. Vissa av tjänsterna kräver att du har ett lånekort och pinkod.

Sök i databaser och digitala arkiv

Informationssökning

LIBRIS webbsök erbjuder sökning bland fem miljoner titlar på svenska bibliotek utanför Helge-samarbetet.

LIBRIS webbsök Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alex författarlexikon

Författarlexikonet innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen. Alla typer av författare finns med. Här finns klassiker och nobelpristagare men också våra dagars populära bästsäljare, barn- och ungdomsboksförfattare etc. Logga in med lånekortsnummer och pinkod om du inte blir inloggad automatiskt.

Alex författarlexikon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fonder och stipendier

På GlobalGrant får du reda på var du ska vända dig till för att finna de pengar du behöver. GlobalGrant innehåller information om fonder, stiftelser och andra bidragsgivare. Logga in med ditt lånekortsnummer.

GlobalGrant Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Släktforskning

ArkivDigital och Riksarkivets Digitala forskarsalen finns tillgängligt på en dator i ett studierum på Hudiksvalls bibliotek. Du kan antingen ringa i förväg till informationsdisken och be om att boka ett rum eller anmäla dig på plats. Man kan tänka på att det kan vara upptaget om man inte hör av sig i förväg. Digitala forskarsalen finns även tillgängligt på biblioteken i Delsbo och Iggesund. Digitala forskarsalen har tidigare varit avgiftsbelagd men är numera även fritt tillgänglig hemifrån: Digitala-forskarsalen (riksarkivet.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om släktforskning

Digitala tjänster

Alla digitala tjänster finns samlade här:

Digitala tjänster - (helgebiblioteken.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.